piotr123 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam.Jak i czym najlepiej spolerować rysy i zmatowienia na szybie kasku i szybie owiewki?Jest na to jakaś złota rada?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Było ale dawno .. Jeśli rysy nie są za duże to pasta polerska i kilka godzin ruchów posuwistych ... Nie można polerować w kółko jak lakier bo bedziesz niewyrażnie widział.. Jeśli rysy są wieksze to wodny papier 2500 i wtedy pasta.. Nie można raczej uzywać wiertarki bo możesz roztopic plekse.. Edytowane 13 Stycznia 2007 przez Stifler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Owiewka powinna pójść pastą, a lepiej, ale dłużej mleczkiem do polerowania. Kask to zależy, bo jeśli jakaś górna półka z naklejanymi warstwami ochronnymi, to raczej nic nie pomoże, tylko wymiana szyby. Cytuj _______________Przechowalnia motocykli i skuterów - Warszawa i okolice www.motozima.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Ja robiłem pastą do zębów. Szyba potem do wyrzucenia.NIE ZROBISZ, ŻE BĘDZIE GŁADKATo się wymienia, a nie "szkłem dupę podciera". Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Ja robiłem pastą do zębów. Szyba potem do wyrzucenia.NIE ZROBISZ, ŻE BĘDZIE GŁADKATo się wymienia, a nie "szkłem dupę podciera". Pasta do zębów sie do tego nie nadaje..... Do tego są specjalne pasty!! Ja tak kiedyś robiłem i było elegancko. Miałem kask dla pasażera w którym zdarła sie częściowo warstwa ochronna i nic nie było widać.. musiałem całość zmatowić i pastą polerowałem.. roboty naprawde dużo ale ja nie mogłem nigdzie znaleźć takiej szybki więc zdecydowałem sie na "naprawe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi