bobek358 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Witam Jako że to mój pierwszy post wypada się przywitać - więc witam Mam do Was jedno pytanie. Jestem aktualnie po ściągnięciu kapy zaworów w Suzuki GSX 550 i mam takie pytanie.Czy wałki w tych modelach miały krzywki zakończone tak "ostro" czy były takie bardziej półkoliste?Nie wiem za bardzo jak powinny wyglądać wałki w motorach, ale w autach są zakończone tak można powiedzieć ostro. A w moim moto krzywki są bardziej zakończone tak półkuliście (jak by były podjechane)I nie wiem właśnie czy po prostu są podjechane czy może ten model tak ma. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Napewno GSX ma dluzsze czasy otwarcia zaworow, niz przecietny samochod - dlatego krzywki ma bardziej zaokraglone. dla oceny, czy sa zuzyte nizbedne bylyby pomiary wysokosci krzywek, albo bardzo dokladne zdjecia cyfrowka dla bardzo przyblizonej oceny "na oko". Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek358 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Wiem na pewno że jakieś zużycie będzie, ponieważ różnią się wysokością poszczególne krzywki.Mogę pomierzyć ich wysokość (całych krzywek) ale nie wiem za bardzo ile ona ma wynosić. Wiesz może jaka mniej więcej ma ona być? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Nie tego nie wiem, jako ze uzytkuje duzo wiekszego brata twego GSX.Proponuje zebys przede wszystkim zaopatrzyl sie w serwisowke, specjalnie jesli chcesz cos tam robic ( np luzy zaworowe ).Na forum jest temat o serwisowkach ( Mam 10 GB serwisowek i chetnie sie podziele ) moze znajdziesz na necie swoja. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek358 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam No mam już serwisówkę, jakiś czas temu szukałem jej i po nie lada trudach znalazłem.Ni to dzisiaj sonie poszukam w niej jakiś danych na ten temat.Wielkie dzięki za pomoc. :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi