Matias Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Pogoda jest taka, że aż prosi się o wichrowy temacik :icon_question: Wpisujcie swoje przygody i spostrzeżenia odnośnie jazdy przy bardzo silnym wietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Wiatr jak wiatr. Mi raz wywiało soczewki z oczu... Przy moich minusach /-3,0/ i sporym kawałku drogi do domu miałem jazdę w ciemno bez trzymanki :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek145 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 dzis na motorway`u jak wychylilem sie troche zza owiewki przed rondem i dostalem podmuch na klate to az mnie na drugi pas przestawilo :/wczoraj to tak tu wialo ze czulem sie jakbym mial kask z 10kg ciezszy, tak glowa szarpalo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Popieram kubka. Tu tak wieje ze az jajca urywa.Motor tanczy jak baletnica na parkiecie. Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Najlepiej w czasie wiatru wogule nigdzie nie wyjeżdżać. Jak się podmuch dostanie to można skończyć na przeciwnym pasie... Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 gdy 16 grudnia jechałem i wracałem z kłodzka, to na terenie podgórskim jechałem prawie bokiem, na prostym odcinku.ciągłe przeciwskręty to podstwa i maksymalne skupienie, zwłaszcza przy ciężarówkach z naprzeciwka jak ktoś lubi wyzwania, to polecam :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Raz chcialem sie w grudniu wybra na moto do Wrocka , ale po 20km zawrociłem dałem sobie spokoj bo wiało tak ,ze VRFka musiała jechac pod katem niemalze 45stopni zeby jechała prosto. I jeszcze te podmuchy. Raz jechałem chyba 150 albo 160km/h i strasznie swędziało mnie cos na plecach i chcialem sie podrapac - zdjąłem reke z kierowny poza owiewke i jak nią szarpnęło to sama wyladowała na plecach a motocyklem nieźle zachwiało takze uwazajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixel Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Przy silnym wietrze niebezpieczna jest jazda na moto :) To jak sie jedzie autem to mozna wyleciec z trasy a o motocyklu to juz nie mowie.Rzuca bardzo po róznych pasach :wink: Rownierz trzeba uwazac jezeli sie wyjezdza z lasu to tez mozna trafic na silny podmuch wiatru,a o ciezarówka to juz nie wpomne.Takze koledzy uwazajcie na siebie,jezeli trzeba,zwalniajcie :bigrazz: PS Tobik drapanie sie po plecach przy predkosc 160 km/h to nie jest dobry pomysl,ale zawsze jakas uwaga dla innych :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba9449 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Teraz jak wieje z boku, to jak jadę, to jestem nieźle pochulony na bok i niestety trochę nosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Corleone Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 teraz mam GS to jakos jeszcze idzie jechac... ale jak miałem simka jeszze... to jak wiało to normalnie masakra.. pod wiatr 45km/h i ni ch... więcej.... nom i jak czasami z poku zawiało to na środek drogi zpychało.. zdazyło mi sietak pare razy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Wczoraj czy dzisiaj zdmuchnęło małą terenówkę z drogi(bylo w wiadomościach) wiec jakby ktoś jechał motorem to pewnie miałby szybki kurs latania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawon Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Dzisiaj pojezdziłem :wink: ale chwile bo faktycznie przy tym wietrze trzeba sie naprawde mocno trzymać :banghead: wynosi na środek ulicy.Oby wiaterek ustał a temperatura została taka jak pare dni temu to będzie OK. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 mnie tez znosilo dzisiaj na lewo i prawo :crossy: pozatym podczas jazdy rowerem czapka z daszkiem 3 razy mi spadla .. sie musielem wracac :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siurniety krolik Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Planowałem dzisiaj podjechać na przegląd techniczny do stacji kontroli pojazdów. Z Ursynowa do Piaseczna jest tylko 10 km ale ze względu na zajemocne podmuchy wiatru odpuszcam. P.S. Proszę natychmiast wyłaczyć wiatr !! :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr3di Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Proszę natychmiast wyłaczyć wiatr !! racja. tam gdzie jest opcja wiatr prosze suwak przesunąć na min. jechałem autem i jest ciężko, a co dopiero motocyklemwiększość z was i tak powietrze przecina a ja w vespie mam dużą blaszaną osłonę, która działa prawie jak żagiel. Kiedyś jechałem w podobnym wietrze i więcej tego nie chce powtarzać. kiedy dostaje z tyłu szarpie mnie do przodu, a kiedy od przodu praktycznie podnosi mi koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi