Skocz do zawartości

Rekawice Letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuje jakiś fajnych lekkich rekawic na motorek:) myslalem o Probikach F-308 lub o troche tanszych Utikach: http://www.allegro.pl/item155398397_rekawi...ika_super_.html chcialbym sie tak zmiescic do 150zeta. Czy mozecie mi cos polecic? bede bardzo wdzieczny

Z gory dzięki

mam taki ktore proponujesz, choc nie najezdzilem sie w nich za dlugo bo kupilem pod koniec sezonu, ale moge powiedziec tak:

tylko na lato i to raczej cieple, przy wiekszych predkosciach szybko robi sie zimno nawet jak jest cieplo:P, raczej do miasta (ciagle korki, swiatla itp.) i 0 (slownie - zero) ochraniaczy, wiec lepiej sie nie wywalac w nich, kumpel kupil tez takie na poczatku sezonu i mimo ciaglej eksploatacji trzymaja sie dobrze rzep lapie, nic sie nie pruje i nie rozdziera.na poczatku troche drapie polaczenie siateczki ze skora, ale pozniej jest ok. i najwazniejsze poszukaj takich w sieci tesco w dziale rowerowym, sa innej firmy (r.revolution chyba) ale sa identyko, na allegro znajdziesz jeszcze jedna takie chyba "romica" i tansze niz utika ja dalem 59 w tesco wlasnie.

a jesli to maja byc Twoje jedyne rekawice to raczej warto troche dolozyc i kupic cos naprawde dobrego.

pozdrawiam

M.

Jeśli mogę doradzić to nie kupuj tych probikerów f-308, bo zakupiłem je i po tygodniu sprzedałem :flesje:

Szwy na palcach nie wyglądały za ciekawie, poza tym widziałem na allegro takie po niecałym sezonie użytkowania i beżu pod spodem nie zobaczysz :)

Zresztą jakość samej skóry szczególnie tam, gdzie jest niby dziurkowana pozostawia wiele do życzenia...

Siemka !

Polecam z programu POLO ( www.polo.de ) Reusch Clubsport Nr. artykulu 310 509 01 do 09 w zaleznosci od koloru. Cena obecnie 39,95 €

pozdrawiam

:clap:

Ja zakupiłem ostatnio takie:

http://www.allegro.pl/item152747021_152747021.html

Otwory mają niestety jedynie na bokach palców, nie miałem okazji ich jeszcze nawet testować, ale w porównaniu do Probikerów takie rzeczy szwy, krój i jakość skóry jest dużo wyższa :banghead:

Skóra jest miękka i przyjemna w dotyku :cool:

Pozatym rękawice Vanucci są bardzo trwałe, bo Zbycho pisał, że miał też podobny model i to, żeby ich nie zgubił to wytrzymałby ponad 20000km :banghead:

Zakupił drugie tej samej firmy...

ja moge doradzic Frank Thomas Stunt, krotka, dziurkowana i z ochraniaczami i wzmocnieniami. cena to 35funi, plus 8 za przesylke, wiec wychodzi okolo 200zl, na lato super, wogole reka sie nie poci

Drogo !

Te ktore podalem kosztuja przeliczajac niecale 160 zl. Od wewnetrznej wzmocniona skora z nitami ktore wewnatrz rekawiczki nie dotykaja dloni ( dodatkowa skora ). Na kostki piesci karbon, na kostki palcow wentykatorki z karbonu i nierdzewnej siateczki, miedzy palcami siateczka, za karbonemdo nadgarstka sieteczka.

Jezdze drugi sezon, reka sie nie poci, czuc przewiew, polecam kazdemu, warto je ogladnac. Niestety w necie na stronie POLO ich nie ma. ( sprawdzalem bo chcialem zamiescic wam linka )

pozdrawiam

:biggrin:

co do rękawiczek firmy metro to raczej wstrzymałbym się z zakupem,jest to ich nowy produkt i nie sprawdzony

drugie jest znana firmą i raczej wybrałbym te

aczkolwiek sam wczoraj kupiłem vanucci profi

http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....roducts_id=9011

oczywiście nie u moto-kanciarzy :lapad: bo ci mają ceny z kosmosu

kaski lazera są ok -więc wybór dobry

pozdrawiam

Niestety nie mam zdjec. Linka wstawic nie moglem bo aktualnie Polo w internetowym sklepie ich nie umiescil. Sa naprawde rewelacyjne.

Wiesz jak mam pod nosem naprawde dobre sklepy z dobrym towarem i w dobrej cenie a na kupno g**na mnie nie stac to kupuje cos co jest naprawde dobre. Pomylilem sie tylko co do lat urzytkowania nie dwa a trzy lata i nic nie peka.

pozdrawiam

:banghead:

Witam

ks-rider: moglbym prosic o zdjecie tych rekawic? nie moge ich nigdzie znalesc na necie :crossy: dzieki

Fotkę znajdziesz pod poniższym linkiem

http://www.polskastrefa.eu/ogloszenia/rkaw...4427_12676.html

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

siemka 1

Boniek jestes rewelacja !

Dokladnie o takie chodzilo. Dodam tylko, ze sa w ;

- czerwono- czarne

- zolto - czarne

- srebrno - szare

- czarne

pozdrawiam

:crossy:

Boniek jestes rewelacja !

Google Twoim przyjacielem :D

Sam szukam czegoś na lato. Będzie trzeba się zastanowić nad tymi rękawicami. Jutro pędzę na motobazar to może tam coś ciekawego się złowi :)

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl