diobol Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 witam temat troche umarł ale napisze tutaj z nadzieje ze ktos mi odpisze:Mam pytanie: jak rozegrac sprawe zeby jeszcze bardziej oszczedzic na ubezpieczeniu. Ja nie mam znizki a wrecz przeciwnie mam zwyzke na wiek i wynosi mnie to 180zł :banghead: jesli za wspołwłasciciela dam ojca ktory ma 60% to wowczas zapłace malutko jednak w ktorym momencie go w to wciagnac? przy pierwszej wizycie w wydziale komunikacji czy na samym koncu kiedy juz złoze papiery do wydziału komunikacji i pojde załatwiac ubezpieczenie ? POZDRO :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaco14 Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 To ja się jeszcze podłączę do tematu. Mógłby mi ktoś powiedzieć, jak sprawa wygląda z zarejestrowaniem motoroweru z zagranicy? I ew. co robić,żeby zarejestrować 80ccm (zakładając,że np. założę mniejszy cylinder),ale chodzi mi o same papierkowe sprawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_ziom Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) Jest coś takiego jak brief górny i brief dolny?? Albo brief duży i brief mały? niby potrzebne do rejestracji moto z niemiec ? Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez misiu_ziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) mam pytanie u mnie w miescie nie ma urzedu celnego i stary sie upiera zeby zarejestrowac kmxa z niemiec musze to zrobic oplaty w urzedzie celnym, ja sie upieram ze mozna to zrobic wszystko wszystko u mnie w miescie (gdzie nie ma urzedy celnego) kto ma racje ja czy ojciec? prosze o pomoc pozdrawiam Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Z tego co wiem to Wałcz jest także w UE, więc skąd pytanie? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 to jak np sprowadze kmxa z niemiec to wtedy nie musze robic oplat celnych? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 http://img167.imageshack.us/img167/1663/img5208yb9.jpghttp://img120.imageshack.us/img120/9224/img5209th6.jpgA z takim czymś kiedyś ktoś motor zarejestrował?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busterek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Mam pytanie, znalazłem sprowadzony motor z Niemiec, dokumenty jakie posiada właściciel to brief, umowa, wymeldowanie. Z racji iż jestem w tych sprawach kompletnym laikiem chciałem sie spytać czy uda mi sie bez problemu zarejestrować pojazd posiadający w/w dokumenty? Nie będzie tak , że w urzędzie powiedzą mi że potrzebuje jakieś dane Niemca, a ja ich nie będę miał? Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez busterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 a w umowie, zy brifie czasami nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busterek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 No właśnie nie wiem, ja nigdy nie widziałem briefu na oczy i nie mam pojęcia co tam jest napisane. Po prostu boję się, że jak przyjdzie do rejestrowania i będę musiał podać jakieś dane Niemca, np pesel, to nię będę ich miał, a nie będę mógł się skontaktować z poprzednim właścicielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Jak ma umowę to muszą być wszystkie dane sprzedającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busterek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisena Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Przywiozłam motocykl z Czech. Baba zażyczyła sobie za przytlumaczenie dokumentów 650 zł :biggrin: Czy orientuje sie ktos, gdzie to mozna zrobic taniej? :) Jestem załamana :rolleyes: Nie mam tyle forsy, żeby tyle wydawać na głupie przetłumaczenie :evil: Wielkie dzieki za odpowiedź, pozdrawiam Liza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wal1030 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Z tego co wiem to Wałcz jest także w UE, więc skąd pytanie? :buttrock:Witam. Pociągnę jeszcze temat. Kto mi wytłumaczy co znaczy wymeldowanie? Czy to to samo co wyrejestrowanie? Wybieram sie właśnie po moto do Niemiec. Mam jeszcze kilka pytań: Czy mogę go przywieźć na przyczepce? A gdybym spisał z niemcem umowę k/s w Polsce, czy byloby to korzystniejsz? Jest to mój dobry znajomy więc pewnie poszedłby na to. Granicę przekroczyć na motorze i sprzedaż. Moto jest zarejestrowane i gotowe do jazdyw Niemczech, więc co on musi zrobić żebym bez problemów zarejestrował pojazd? Może ktoś przećwiczyl podobną sytuację. Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Wymeldowanie to zgłoszenie w tamtejszym urzędzie że motocykl zmienia właściciela, Możesz na przyczepce, wtedy odpadają ci tablice i ubezpieczenie, jak będziesz tam, tam spisz umowę , po co komplikować sobie życie, bo nic dla Ciebie się nie zmienia. Najlepiej w dwóch językach , odpadnie jedna strona tłumaczenia. Co musi zrobić? Dać Ci papiery od motocykla z wymeldowaniem i motocykl po prostu :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi