Buber Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ale mam dla was ciekawe miejsce - przed zwiedzaniem zamków wybierzcie sie do KOWAR do Muzeum Miniatur zabytków dolnego śląska. Naprawdę zwiedzenie tego muzeum naświetla co chce się zobaczyć w tamtym regionie.mario, ahem, jakby to ująć - miniatury to typowa atrakcja dla typowych ceprów - czytaj wcasowiców (z góralskim akcentem). W Kowarach o WIELE ciekawsze (ale więcej czasu trzeba poświęcić) jest zwiedzanie, z tego co wiem, jedynej w Europie do zwiedzania, kopalni uranu. Z tego uranu ruscy robili swoje pierwsze bomby. To jest dopiero atrakcja, ale mniej znana, bo bardziej z boku szlaku (ale dróżka przez las pięęęękna!). Miniatury sa dobre dla dzieci z zielonej szkoły :smile: Prawda jest taka, że ciekawostek ci u nas dużo, o winklach nie wspominając. Spytajcie Shippa.A jeszcze jedno - kto chce pojeździć po koronie zapory wodnej z jeziorkiem w tle? A u nas tak można.... :icon_biggrin: Dogadamy się, będziecie mieli aż za dużo atrakcji.... ;) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.las5 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Prawda jest taka, że ciekawostek ci u nas dużo, o winklach nie wspominając. Spytajcie Shippa.A jeszcze jedno - kto chce pojeździć po koronie zapory wodnej z jeziorkiem w tle? A u nas tak można.... :) Dogadamy się, będziecie mieli aż za dużo atrakcji.... :) No atrakcji będziemy mieli. Oby starczyło nam czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) Shipp... opracowalbys traske od strony graficznej, co (mapke)?Z checia luknalbym na nia... Edytowane 19 Marca 2008 przez Belgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Shipp... opracowalbys traske od strony graficznej, co (mapke)?Z checia luknalbym na nia...A wiesz, że mi też taki pomysł chodzi po głowie! Narazie jestem zawalony robotą w pracy i w domu, ale jak tylko znajdę chwilkę, postaram się nanieść przybliżoną trasę z atrakcjami "podrodze" i miejscami na noclegi tudzież żarełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) Apropos Majkel, zmieniałeś motocykl? Zdaje się, że kiedyś widziałem Twojego Draga na brytyjslim ebayu? Coś też kombinowałeś z Buellem czy Triuphem? To jak to teraz z Tobą jest? Bo go wystawilem na ebayu i newet sprzedalem :wink: ale .......... jak to czasami bywa koles kupil a nie zaplacil kaski ;) wiec .... nadal go mam :buttrock: A poniewaz sytuacja rodzinna zmusza mnie do przyjazdu do Polski na jakis czas, wiec biore Draga i bede smigal po pl :buttrock: A jak ktos bedzie chcail kupic to go sprzedam :icon_mrgreen: Edytowane 19 Marca 2008 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO1973 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 mario, ahem, jakby to ująć - miniatury to typowa atrakcja dla typowych ceprów - czytaj wcasowiców (z góralskim akcentem). W Kowarach o WIELE ciekawsze (ale więcej czasu trzeba poświęcić) jest zwiedzanie, z tego co wiem, jedynej w Europie do zwiedzania, kopalni uranu. Z tego uranu ruscy robili swoje pierwsze bomby. To jest dopiero atrakcja, ale mniej znana, bo bardziej z boku szlaku (ale dróżka przez las pięęęękna!). Miniatury sa dobre dla dzieci z zielonej szkoły :lalag: Prawda jest taka, że ciekawostek ci u nas dużo, o winklach nie wspominając. Spytajcie Shippa.A jeszcze jedno - kto chce pojeździć po koronie zapory wodnej z jeziorkiem w tle? A u nas tak można.... :buttrock: Dogadamy się, będziecie mieli aż za dużo atrakcji.... :clap: Wygląda to tak że jak jesteś z tamtych stron to wiesz gdzie czego szukać. A miniatury były fajne i realistyczne. A panie tak fajnie wyjaśniały co warto odwiedzić z zabytków i gdzie się znajdują że potem kilka odwiedziłem. Tak dla checy zapodam na chomika w święta kilka fotek z miniatur... A co do zjazdu na właściwej stronie dodałem zapytanie o spotkanie na pomorzu. PAS NADMORSKI też jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Wygląda to tak że jak jesteś z tamtych stron to wiesz gdzie czego szukać. A miniatury były fajne i realistyczne. A panie tak fajnie wyjaśniały co warto odwiedzić z zabytków i gdzie się znajdują że potem kilka odwiedziłem. Tak dla checy zapodam na chomika w święta kilka fotek z miniatur...No tak to troszkę jest. Tutaj wypada nadmienić że kilak wycieczek tam zawiozłem, zastępując kumpla przewodnika. I jest to ciekawe, ale jak dla motocyklowej braci, są miejsca ciekawsze.. :buttrock: Ale - nie na darmo pierwsza na świecie organizacja przewodnicka została założona w Jeleniej Górze w XIX wieku... Atrakcji ci u nas pełno..... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 A wiesz, że mi też taki pomysł chodzi po głowie! Narazie jestem zawalony robotą w pracy i w domu, ale jak tylko znajdę chwilkę, postaram się nanieść przybliżoną trasę z atrakcjami "podrodze" i miejscami na noclegi tudzież żarełko.to by znacznie ulatwilo podjecie decyzji czy ktos ma w miare blisko aby Was spotkac czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abu111 Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 A może by tak zamieścić info o wycieczce na stronie klubu, by jest tam dużo odnośników ale żadnej konkretnej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Bo go wystawilem na ebayu i newet sprzedalem Sprzedałeś motorek przeznaczony dla mnie :cool: Eeeeeee, no to baaardzo nieładnie :) A ja tak pieczołowicie zbiarałem na niego kasę :biggrin: Niestety i tak go nie kupię, bo kasa teraz pójdzie na większą puszkę bo mi sie rodzina powiększa no i muszę zainwestować w jakieś combi. Rodzina na pierwszym miejscu a przyjemności potem. Trzeba będzie znowu zacząć zbierać grosik do grosika na DS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Czemu nie dotyczales do konca. :biggrin: Sprzedalem, ale ............... nie sprzedalem :icon_mrgreen: Caly czas go mam i nawet Ci go osobiscie pod dom dostarcze :lalag: :P Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Czemu nie dotyczales do konca. :evil: Sprzedalem, ale ............... nie sprzedalem :icon_mrgreen: Caly czas go mam i nawet Ci go osobiscie pod dom dostarcze :buttrock: :clap:Doczytałem, ale chodziło o sam proceder sprzedawania :bigrazz: Teraz ty nie doczytałeś, bo nici z podstawiania sprzęta pod dom bo kasa niestety pójdzie na cztery kółka a nie na twoje dwa :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Shipp... obiecales wstepna traske na mapie uwiecznic...Chyba juz czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 A to niestety nie ............ :banghead: Ja bede pod koniec maja i czerwiec ... :crossy: No kolego, sprawa sie krystalizuje i na 99% bede w Polsce pod koniec lipca na CONAJMNIEJ 3 tygodnie, wiec ..... tak niesmialo zapytam: bedzie sie mozna dolaczyc do wspolnego :crossy: ? Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 No kolego, sprawa sie krystalizuje i na 99% bede w Polsce pod koniec lipca na CONAJMNIEJ 3 tygodnie, wiec ..... tak niesmialo zapytam: bedzie sie mozna dolaczyc do wspolnego :banghead: ?Pod koniec lipca powiadasz...? Startujemy na początku sierpnia. Sądzę że w pierwszy łikend. Nie wiem czy Twój stary koń nadąży za naszymi chińskimi nowymi smokami...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi