Skocz do zawartości

Przejażdżka południową stroną

shipp
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

na ile trzebaby się przy(na)gotować ...km ,.. nie licząc mojego dojazdu.

Sądzę, że 2,5-3tyś km i do tego dojazd oczywiście. Jak ktoś będzie jechał z drugiego końca Polski to ze 4tyś machnie. :icon_eek:

Dziś byliśmy z mężem obejrzeć czarnego Lifanka .... który miałby być dla mnie. Muszę powiedzieć, że to miły niski motorek, w sam raz dla kobiety - nie ubliżając Wielkiemu Challangerowi (jak dla mnie), który aktualnie przesiaduje w garażu ;) . Tak więc chłopcy, kupimy drugi motorek, bo mąż się buntuje i powiada,że za plecaczek nie będzie robił, zwłaszcza jako zestaw głośnomówiący. ;) Powiada: Jeden zestaw głośnomówiący z przodu wystarczy.... Teraz tylko ten nieszczęsny egzaminek i wio ciepłą porą na wojaże!!!

Lifanek

No prosze, sobie zabierasz 250cc i większą moc a mężowi tylko 200cc. No to mąż się będzie musiał sporo napocić, by Ci dorównać na trasie :)

Oczywiście obowiązkowo Was widzimy na naszej wyprawie ;) :biggrin: :clap: :clap: :clap:

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zastanawiałem się, czy założyć nowy temat na nowy sezon, ale ponieważ w tym jest sporo ciekawych pomysłów, postanowiłem kontynuować ten temat.

A więc planujemy przelecieć nasze wspaniałe góry dookoła po polskiej, czeskiej i słowackiej stronie.

Planowany termin - początek sierpnia.

Tyle na razie wiem.

Trasa zapowiada się ciekawie, a że jest kilka kilometrów do przejechania, trzeba zaplanować jakieś noclegi a co za tym idzie mniej więcej trasę i drogi przejazdu, no i ilość chętnych do wzięcia udziału w przedsięwzięciu. Jak narazie jest nas 5 pewniaków. Zobaczymy co będzie dalej.

W przeciwieństwie do minionego sezonu, w następnym nie idę na "żywioł", chociaż miało to swoje niewątpliwe uroki, ale 2-3 dni można improwizować, na więcej lepiej być przygotowanym.

W przeciwieństwie do minionego sezonu, w następnym nie idę na "żywioł", chociaż miało to swoje niewątpliwe uroki, ale 2-3 dni można improwizować, na więcej lepiej być przygotowanym.

Znaczy piszesz o organizacji noclegów, trasie przejazdu itp?

Mnie tam ciągnie bardziej w strone surviwalu ale jedno z drugim napewno się da pogodzić :buttrock:

No i trzeba ustalić od której strony zaczynamy okrążać te góry? Ja jestem za obcją by Bieszczady zostawić sobie na koniec, jako kwintesencję całej wyprawy ale do innych pomysłów też się dostosuje. :)

Znaczy piszesz o organizacji noclegów, trasie przejazdu itp?

Mnie tam ciągnie bardziej w strone surviwalu ale jedno z drugim napewno się da pogodzić :)

No i trzeba ustalić od której strony zaczynamy okrążać te góry? Ja jestem za obcją by Bieszczady zostawić sobie na koniec, jako kwintesencję całej wyprawy ale do innych pomysłów też się dostosuje. :crossy:

Nie mówię o dokładnym planie noclegów, ale raczej o wskazaniu trasy w przybliżeniu, przebiegu dziennym i zobaczeniu, gdzie wypada nocleg. Może w tej okolicy być coś ciekawego do zobaczenia przy okazji postoju.

Rozpocząć proponuję od Bieszczad /bez ich zaliczania/ i zakończyć w Bieszczadach wzorem tego roku.

Jak mamy zrobić górską pętlę, to z początek w Bieszczadach, walimy po słowackiej i czeskiej stronie na zachód /Tatry i Karkonosze/, wjeżdżamy do Polski w najdalej na zachód wysuniętym miejscu i walimy spowrotem w Bieszczady już po polskiej stronie, tak żeby jak najbliżej być gór. W Bieszczadach robimy pętle, podjeżdżamy na taras widokowy serpentynami i o zachodzie słońca uważamy imprezę za zaliczoną i zakończoną pełnym powodzeniem.

Rozpocząć proponuję od Bieszczad /bez ich zaliczania/ i zakończyć w Bieszczadach wzorem tego roku.

Jak mamy zrobić górską pętlę, to z początek w Bieszczadach, walimy po słowackiej i czeskiej stronie na zachód /Tatry i Karkonosze/, wjeżdżamy do Polski w najdalej na zachód wysuniętym miejscu i walimy spowrotem w Bieszczady już po polskiej stronie, tak żeby jak najbliżej być gór. W Bieszczadach robimy pętle, podjeżdżamy na taras widokowy serpentynami i o zachodzie słońca uważamy imprezę za zaliczoną i zakończoną pełnym powodzeniem.

Znaczy się zacząć od Bieszczad i w nich nie być :icon_eek:

Czy myślisz o tym przejściu granicznym na Słowacji na którym byliśmy?

Może to i niezły pomysł, będzie to naprawdę konkretna pętla ;)

Punkt zbiorczy byłby w Sieniawie , jeśli było by faktycznie kilku chętnych to z kierunku Lubuskiego przyjechała by jedna ekipa a po zebraniu drugiej w Świetokrzyskim (Gdańsk, Malbork, Warszawa itp.) sypiemy na Sieniawę (koło Rymanowa) i po noclegu ruszamy na mega wypad.

:clap: :bigrazz: :crossy: :crossy: :crossy: :crossy: :crossy: :crossy:

Albo druga obcja, zbieramy się wszyscy w Świętokrzyskim i sypiemy na Słowację.

Jak już będzie wiadomo kto jedzie to się doprecyzuje plan.

Edytowane przez Luca

Swiętokrzyskie są nie za bardzo po drodze. Sieniawa jest OK. U Twojej mamusi podwórko duże, kilka namiotów się zmieści. Nocujemy w Sieniawie i rano ruszamy na Słowację, potem Czechy i w Karkonoszach do Polski. Zaliczamy pętlę w Karkonoszach /mam nadzieję, że Buber znajdzie czas żeby robić za przewodnika/ następnie rajd po jeleniogórskim /a jest co oglądać - prawie moje strony/ i w końcu powrót w Bieszczady, zaliczając po drodze Tatry i Beskidy. Pętle bieszczadzkie zostawiamy na deser ostatniego dnia. Może Dersu dołączy jakimś nowym potworem...?

Mi to pasuje ze względu, że prawdopodobnie ruszę stamtąd do Białej Podlaskiej a później na Litwę.

Zanosi się na to, że na tę naszą przejażdżkę przyjadę prosto z Budapesztu :offtopic:

Aby dodać trochę chęci coniektórym na wyprawę w roku następnym, zamieszczam małą relację tekstową z poprzedniego wypadu. Zdjęcia znacznie wcześniej przygotował już Shipp w prezentacji sierpniowej a ja teraz sobie popisałem trochę. Lepiej późno niż wcale. http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Luca

Niestety pliki trzeba ściągnąć na własny komp by poczytać.

Edytowane przez Luca

Luca, powstala konkurencja do Waszej podrozy w Bieszczady i zastanawiam sie czy sie nie skusic ....

Chyba ze Wy tez tam zawitacie :buttrock: :bigrazz:

jawoska - widzielismy i gratulujemy :crossy: :biggrin: :buttrock:

Nie ma to jak zdawanie na A w zime :icon_mrgreen: ( luty 1988 )

ISRA: 27062
SREU: 614