shipp Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 a jakie sa stawki celne za rzeczy z Chin (nie tylko moto)??dziekiA to właśnie ciekawe jest :biggrin: Jakie mogą być cła czy inne opłaty, skoro można kupić nowy motocykl za bardzo małe pieniądze, w dodatku z oryginalnymi podzespołami i częściami made in japan? Jakoś opłaca się sprowadzać i sprzedawać takie produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekm Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Jakoś opłaca się sprowadzać i sprzedawać takie produkty. Bo nawet jeśli cło jest kosmiczne, to koszta ich produkcji są bardzo niskie i w gruncie rzeczy i tak jest tanio. Co do Japońców, pewnie są wyższe niż w chinach, ale nie tak jakby nam się zdawało. A pieniądze jakie dajemy za nowe moto dajmy na to, tylko w malej czesci ida do producenta, reszta to &&%@# pośrednicy i państwo. No ale, każdy chce żyć i orze jak może ;-)Hmm, biorąc pod uwagę te całe cło,to powinniśmy płacić dużo mniej niż za japonskie moto na przyklad za BMW i inne kontynentalne, prawda? a nasz pech, ze skośni nie są w UE, ale czy to by coś zmienilo, i tak by Nas orżnęli. Szczegółów co do cła na produkty sprowadzane z zachodu nie znam, ale jak będzie okazja, sprawdzę(UWAGA! prawdopodobnie zostanie wprowadzoine cło na skórzane buty z chin, wiec te moga zdrozec nagle :biggrin: . Dobrze jednak ze wchodzą chinczycy, bo wymuszą obnizenie cen na inne produkty, dla kupujących rewelacja ,dla sprzedających koszmar...coż. ps.na cle i tak nie zarabia Polska, bo 75% zgarnia UE, dla nas zostaje 25 na ochronę "wschodnich" placówek hyh. Ale to znow inna baja. Edytowane 4 Stycznia 2007 przez maciekm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwo Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ale cena jest jakby nie było atrakcyjna. Niestety sprowadzenie legalne jest ... mało opłacalne Cytuj Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Co to znaczy sprowadzanie legalne ???A jak shipp i reszta kupili te motory z salonu ???Nielegalnie ????Wiadomo ze chinczyk zarabia 10 dolarow miesiecznie, wiec te sprzety ZAWSZE beda tanie. Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Co to znaczy sprowadzanie legalne ???A jak shipp i reszta kupili te motory z salonu ???Nielegalnie ????Wiadomo ze chinczyk zarabia 10 dolarow miesiecznie, wiec te sprzety ZAWSZE beda tanie.Na pewno nie kupowałem nocą i nie drukowanymi w domu piniędzmi, hehe :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 No wlasnie, czyli poszedles do salonu i kupiles LEGALNIE motor, czyli sprowadzanie ich komus sie jednak oplaca, pradwa ? Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Prawda, prawda. Tylko raz mi jakiś czerwony na pysku gościu pierdzielił coś o wspieraniu reżimu i wyzyskiwaniu człowieka :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Co to znaczy sprowadzanie legalne ???A jak shipp i reszta kupili te motory z salonu ???Nielegalnie ????Wiadomo ze chinczyk zarabia 10 dolarow miesiecznie, wiec te sprzety ZAWSZE beda tanie. To znaczy, ze ten motocykl będize kosztował grubo ponad 20 tys zł. Że zapłacisz cło i VAT od rzeczywistej wartości a nie od zaniżonej faktury (przestępstwo skarbowe :banghead: ). Zresztą zaczniesz ściągać to zobaczysz sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Mozesz ten temat rozwinac ???Bo nie sadze aby te motocykle kosztowaly 15000 tysiecy w Chinach a firmy na fakturach maja po 2000 a sprzedaja klientom za 5000 :biggrin: Z uzywanymi to co innego :crossy: Wiadomo ze jak kupujesz uzywanego za 3000 $ to wpiszesz ze kupiles go za 1000 $ w deklaracji i juz :banghead: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 O czym Wy rozmawiacie? Motocykle chińskie sprowadza duża firma, nie tylko motocykle ale i skutery, quady, rowery, crossy, skutery śnieżne. Mają sieć sklepów w Polsce z serwisami, więc jak tu można kombinować z fakturami?Obecnia trwają rozmowy o certyfikacji na UE motocykli o poj. do 650ccm w cenie około 20 tys. zł. I jak się pojawią, na pewno się skuszę :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Pisałem o tym XVS 650 z pierwszego topicu. Chińskie piźdźiki i popierdółki mnie nieinteresują :icon_twisted: . Potwierdziłem tylko, że LEGALNY import jest średnio opłacalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Aha :D No jesli tak to masz racje :) Kazdy orze jak morze, prawda ?Ciekawe jak chinole zrobia 650 to na bazie czego bedzie ? Draga ? :clap: :icon_twisted: Ja jednak bym i tak sie nie skusil, tylko szukał japonii z USA Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwo Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Co to znaczy sprowadzanie legalne ???A jak shipp i reszta kupili te motory z salonu ???Nielegalnie ????Wiadomo ze chinczyk zarabia 10 dolarow miesiecznie, wiec te sprzety ZAWSZE beda tanie. Chodzi o to, że u nas taka oferta jest dużo wyższa i jak chcesz sprowadzić takie moto do naszego pięknego kraju ze wszystkimi obowiązującymi opłatami to oferta przestaje być już TAK atrakcyjna. Ło matko - jaśniej nie mogęChyba, że zrobisz to nielegalnie - na przeszczeb, przebitkę - wyjdzie taniej, ale nie polecam. I nie to, żebym coś o tym wiedział :lalag: Cytuj Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Aha ;) No jesli tak to masz racje :evil: Kazdy orze jak morze, prawda ?Ciekawe jak chinole zrobia 650 to na bazie czego bedzie ? Draga ? :clap: :lalag: Ja jednak bym i tak sie nie skusil, tylko szukał japonii z USAWszystko zależy od ceny. Temat był już wałkowany miliony razy i zdań są też miliony. Co lepsze a co gorsze. Chińczyk, nie ulega wątpliwości, że nie dorównuje japonii. Ale nowy chińczyk czy 20-letnia japonia? I tutaj można dyskutować. Jeśli masz 100% pewności jaką urzywkę kupujesz, to OK. Ale kiedy masz wydać niemałą kasę za kota w worku, to już trzeba się zastanowić.Osobiście, jak Ci napisałem wcześniej, jeśli będę znał kogoś, kto sprowadza motocykle i jeszcze mam do tego kogoś zaufanie, to pewnie zmienię kiedyś na japońską urzywkę /Drag lub coś z tym stylu :clap: / ale jeśli miał bym zaryzykować jakiegoś dobitego rzęcha, to wolę nowego chińczyka. I nie przekonujcie mnie, że wszystkie usterki można znaleźć w sprzęcie, który widzi się pierwszy raz na oczy, bo w cuda nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Oczywiscie, shipp, masz calkowita racje, ale osobiscie nie znam nikogo co kupowalby kota w worku.Ja zawsze sprawdzam sprzeta zanim go kupie. Chociazby wizualnie na miejscu, odpalenie i posluchanie i przejechanie sie nim.Chociaz mam takie mozliwosci, w zyciu nie kupie motoru w ciemno z Ebaya amerykanskiego, chocby cena byla super atrakcyjna.Jesli mialbys dac 20 tysiakow za nowke chinola i te same 20 za 3 latka z USA i pewniaka to chinszczyzny bys nie kupil, prawda ? ;) :) Chyba ze na obiad :D Edytowane 5 Stycznia 2007 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi