Zbyhoo Opublikowano 9 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2003 Teraz juz nie tra, minimalnie ale to mozna sobie darowac. Za to owe skrzypienie doprowadza mnie do szalu! Zwlaszcza gdy klocki rozgrzane. nie wiem czy cos mozna z tym zrobic :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 10 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2003 skoro Ci skrzypią-daj na nie kapkę oleju-tylko że musi być pełny syntetyk!:)Żartuję oczywiście-nie próbuj tego robić.Pamietam ze tez w swojej ETZ-ecie piszczały mi klocki-nie moglem skumac o co chodzi.Moze tak juz musi byc...? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares Opublikowano 19 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2003 Wczoraj zmieniałem klocki i mam ten sam problem, skrzypią jak cholera. Te stare były firmy WAMOT ze znaczkiem bezpieczeństwa – takie B w trójkącie, a te nowe nie mają ani podanego producenta ani tego znaczka :?: :?: :?: Chyba poszukam klocków na których będzie podany producent tak chociaż wiem że ktoś bierze odpowiedzialność za swój produkt, a te wyrzucę do kosza, szkoda tarczy ( i słuchu ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares Opublikowano 19 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2003 Jak wymienić te dwie uszczelki przy głównym cylindrze hamulca ( przy dźwigni ręcznej ).Za pomocą jakich narzędzi i jakim sposobem :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares Opublikowano 21 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 Jakoś wydłubałem tą uszczelkę, trochę czasu mi to zajęło ale nie ważne.Włożyłem nowe uszczelki założyłem dzwignie wlałem płyn i dalej cieknie, prawdopodobnie ta większa uszczelka była jeszcze za pomocą czegoś mocowana, na ściankach była jakaś substancja tylko jaka: klej, silikon.Co tam wsadzić żeby ta uszczelka nie przeciekała :?: :?: :?: (Tłoczek jest bez żadnej ryski ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares Opublikowano 8 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2003 Zagląda ktoś jeszcze do ,,MECHANIKA MZ,, coś mało tematów ostatnio już nie mówiąc o odpowiedziach :D :D :D No i głupio tak sam ze sobą gadać :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaryPL Opublikowano 10 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2003 jesli rzeczywiscie odczuwasz badz slyszysz dziwne tarcie wydobywajace sie z przedniego ukladu chamulcowego -to wedlug mnie (jesli klocki oczywiscie nei sa zuzyte) wine ponosi material z jakiego wykonana jest okladzina cierna klocka!!!jesli chcesz kupic nowe nie kupuj tych samych lecz inne!!! jesli mieszkasz blisko poznania to polecam sklep motus na wildzie ja tam kupilem i jest za*biscie :D juz po zalozeniu bylo czuc jak dobrze hamuja-oczywiscie na finalny test troszke bylo trza poczekac :twisted: :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 10 Listopada 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2003 A po czemu takie klocki u Ciebie? Bylbys w stanie je kupic i mi wyslac gdyby nie byly drogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi