Kamcio Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Czy silnik od RG125 wejdzie w ramę od RG80 i co najważniejsze, czy z chłodnicą, modułem od RG80 i całą instalacją będzie chodził?Proszę o konkretne odpowiedzi :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 O jak dobrze że ktoś pyta :) Podobno silniki w RG/RD 80 i 125 są identyczne i różnią się tylko średnicą cylindra ale można jes swobodnie przekładać między modelami ( całe silniki nie cylindry :D ). Kwestja chłodnicy jest taka że od 125 jest większa i niekoniecznie musi pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Mi chodzi głównie o moduł zapłonowy czy nie będzie mulił moto i czy elektryka podejdzie? Np. zapłonu czy nie bede musial zmieniać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Mi chodzi głównie o moduł zapłonowy czy nie będzie mulił moto i czy elektryka podejdzie? Np. zapłonu czy nie bede musial zmieniać ;) No tego to Ci nie powiem ale na zdrowy rozsądek to czemu miałoby być inaczej ? Moment zapłonu ten sam tylko paliwa więcej, ładowanie będzie raczej to samo bo czym miałoby się różnić :) Elektryka powinna pasować bo oba moto mają 12V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Skąd wiesz, że ten sam moment zapłonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Kamcio temat narazie nieaktualny :D Zysia silnik od Rg125 wylądowal w ramie od Suzuki Ts 50 :P Tym razem pomozemy mu;]I napewno cos z tego wyjdzie :Dpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Skąd wiesz, że ten sam moment zapłonu? Bo zazwyczaj ustawia się gdzieś tak 3mm przed GMP :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 wiec tak chlopaki. opdowiem wam na to pytanie. te silniki sa takie same. rg 50/80/125 to jest to samo tylko jest inna srednica cylindra. modol teoretycznie powienien pasowac razem z cala instalacja. nie powinno byc zadnych z tym problemow. te silniki sa identyczne. sprzegla, skrzynia wszystko to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 wiec tak chlopaki. opdowiem wam na to pytanie. te silniki sa takie same. rg 50/80/125 to jest to samo tylko jest inna srednica cylindra. modol teoretycznie powienien pasowac razem z cala instalacja. nie powinno byc zadnych z tym problemow. te silniki sa identyczne. sprzegla, skrzynia wszystko to samo Kartery też są inne oprucz cylindra :lalag: Jak włożysz cylinder 125 do 80 to że tak powiem "dziury nie przypasują" ;) A tak to już raz ja o tym wspomniałem, ty potwierdziłeś i ogólnie w RD jest to samo i w Honda też ale mnie jeszcze boli taka rzecz... Czy z TZR można do RD silnior przesadzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Dziury w silniku na pewno będą pasować ponieważ blok silnika jest taki sam. Różnią się tylko wałem i cylindrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 wiertarko powierć w innym temacie a nie o super rg.Bo na rg sie doszczętnie nie znasz.wierć dziury w innych tematach a nie dziury robisz w temacie o rg.Chciałem cię uświadomić iż śilniki w rg 80 i rg 125 są całkowicie inne!!!! i żadne dziury nie będą pasować.i w 50 i w 80 i w 125.Karzdy z tych moto ma inne kartery!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Co wiecej jeśli sa zapłony mikroprocesorowe z mapami zapłonów to do każdego silnika bedzie inna mapa ale ten sam modół;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 wiertarko powierć w innym temacie a nie o super rg.Bo na rg sie doszczętnie nie znasz.wierć dziury w innych tematach a nie dziury robisz w temacie o rg.Chciałem cię uświadomić iż śilniki w rg 80 i rg 125 są całkowicie inne!!!! i żadne dziury nie będą pasować.i w 50 i w 80 i w 125.Karzdy z tych moto ma inne kartery!!!! Ale co ty się odrazu tak naburmuszasz kolego ? Można mu powiedzieć że tylko mocowania są takie same ale układ kanałów inny i możesz dodać że ty o tym wiesz bo sam posiadasz taki sprzęt, proste prawda ? :P Co wiecej jeśli sa zapłony mikroprocesorowe z mapami zapłonów to do każdego silnika bedzie inna mapa ale ten sam modół;] To w tych maszynach istnieją takie zapłony ? Człowiek się całe życie uczy :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 mówiłem jeśli ... Zapłony mikroprocesorowe sa tańsze w produkcji niż jakie kolwiek inne zapłony. Jedyna ich wada jest to ze podczas projektowania i programowania trzeba posiadać niezbedną wiedze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi