modeusz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 WitamPosiadam od niedawna motorek kawasaki KX 80 (jest to stary rocznik ponieważma hamulce bębnowe myślę że tak ok roku 1083-85)http://moto.allegro.pl/item134744522_kawas...a_dziecka_.html --oto onWięc jest problem taki:NA początku trochę pojeździłem(jet to mój pierwszy motorek)do lasu, wróciłem do domu a przejechałem z 2 km a okazuje sięże zbiornik paliwa pusty (czyżby tyle palił)?Od początku były kłopoty z gażnikiem bo nie dał się wyregulować i sam sięrozregulowywał.JEszcze póżniej w ogóle nie chciał jechać (bardzo słabo jak dodałem gazu to tylko silnik dudnił tak jakby się dławił).Oddałem do mechanika on wyjął gaźnik i powiedział że to chłam w ogóle od czegośinnego, nie dość że się nie nadaje to jeszcze był uszkodzony:pływak jest wciśnięty na siłę i niedziała,iglica jest zupełnie wytarta i w ogóle opłakany stan w środku ).Dlatego tak palił i słąo jeździł.Teraz pytanie jaki mogęinny gaźnik wsadzić do tego motorku i czy warto?Reszta jet w b. dobrym stanie skrzynia ekstra :clap:.Tylk oten nieszczęsny gaźnik :bigrazz: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Gaźnik MIKUNI VM 28 mm :bigrazz: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Próbuj z gaźnikiem z jakiejś 80 o podobnej konstrukcji, a najlepiej poszukaj oryginalnego. Jesteś pewnien, że reszta jest w bdb stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modeusz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 tak wszystko inne jest ok :biggrin: szukałaem takiego gaźnika wszędzie i nie ma (nawet ten mechanik szuka i nei może znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 a tak w ogóle to jak zapłaciłeś tyle ile jest na aukcji to ładnie utopileś :crossy: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modeusz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 o co chodzi przecieżkupiłem nie z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Proponuje szukać oryginalengo gaźnika na ebay.de lub założyć gaźnik np. od ts/rg 80, mtx/mbx 80, dt/rd 80 lub podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 popytam kolegi czy nie ma coś do sprzedania, ma 2kx'y w częściach, z 89 i z 97 chyba Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modeusz Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 ok a możę pasowałby gaźnik od 125? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 ok a możę pasowałby gaźnik od 125? jest gaźnik, napisz na pw jeśli jesteś zainteresowany Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modeusz Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 a teraz pierwszy raz w życiu chciałbym założyć sam gaźnik.Jak to zrobić?Ten otwór co prowadzi do cylindra jest troche mniejszej średnicy niż stary gaźnik (jakieś1 mm)Czy mam to uszczelnić gumą czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 popytam kolegi czy nie ma coś do sprzedania, ma 2kx'y w częściach, z 89 i z 97 chybaJa ci proponuje zebyś założył sobie do kx jakis od 125 gażnik ja miałem przy dt też takiej pojemnosci jak twój gażnik Delotro 26 mm i pieknie chodził no może z tym ze zapal z 3-4 ale poza ty to jest ok,a na wiekszym moto lepiej sie wkreca na obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modeusz Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 założęod 80 tylko nowszego modelu.Ma troche mniejszą średnicęod starego i jest prawie 2 razy lżejszy ciekawe czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modeusz Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 ech sąproblemy.gaźnik ma zbyt małą średnicę i trzreba cośzrobićz krućcem.Jkoś uszczelnić gumą czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modeusz Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 ech wogole teraz to niewiem czy to nie jest 125cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi