atr32 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam, Dzisiaj w garażu zobaczyłem, że na moim nowym motocyklu, na pokrywanie zaworów silnika (aluminium) jest odprysk lakieru. Najprawdopodobniej po uderzeniu narzędziem. Nie zauważyłem tego jak kupowałem motocykl, a że jestem świeżym motocyklistą ( 0 sezonów) pojawia się pytanie.Powinienem to czymś zabezpieczyć, czy olać, bo poza efektem wizualnym nic się z tym nie stanie. Np. Po pewnym czasie lakier na około odprysku nie zacznie puchnąć jak na samochodzie, itp? PS: Do serwisu z tym się nie zgłoszę, bo mając doświadczenia z nowym samochodem, to problem może urosnąć do rangi “wymiana elementu na nowy albo utrata gwarancji”. PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax-r Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 - Jak to ryska to raczej olej to, z czasem będziesz miał ich więcej... a serwis raczej zabije cię śmiechem :bigrazz: jak im to zgłosisz. Możesz też kupić zwykły acrylowy lakier w sprayu.Psiknij do pokrywki i małym pendzelkiem zalej tą ryskę (dla świętego spokoju). V-maxy mają lakierowany cały silnik - włącznie z galwanicznymi powłokami np. głowic.Po 14 latach widać jak gdzie-niegdzie się aluminium pod lakierem utlenia... Cóż. pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witaj, tak jak mówi Kolega vmax-r. Pomaluj sprayem albo pędzelkiem i będzie OK. Tylko oczywiście pamiętaj o odtłuszczeniu i zimnym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi