spman Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zastanawiam się nad kupnem tego oto Kaskuhttp://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1384341Ten kask wiem ze do najgorszych nie nalezy a dodatkowo ten jest w super cenie. Jak uwazacie czy warto go kupic, posiadam CBR 600. Jak to jest z kupowaniem przez internet,obwód mojej glowy wynosi 56cm. Rozmiar S kaskó AGV to jest 55-56cm a Rozmiar M to jest 57-58. Kupić S czy M, bo boje się ze S moze byc lekko za ciasny, a znowu M moze latac po ułozeniu sie.wiem ze jest temat "kaskowy ranking" ale w nim juz jest ciezko cokolwiek znalezc o srednich kaskach, tam tylko Arai i Shoei sie liczy...Pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazir Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Cześć!! Mam ten sam kask i kupiłem go na sieci.Też niewiedziałem jaki wybrać rozmiar.Ale w końcu sobie poradziłem.Sprawa banalnie prosta .Jedź do InterMotors w swoim mieście,maja tam kaski AGV ,choc niekoniecznie tenmodel ,przymierz ,wybierz i zamów na sieci.Kask powinien być lekko ciasny .Ten kask jest całkiem niezły ,w miare cichy ,wyciagana wysciółka to fajna rzecz ,choć zawiosłem się na anti-fogu ,nie zdał kompletnie egzaminu ,w temperaturach ponizej 5 stopni censjusza po prostu nie działa.A wiem ze napewno nie zdarłem warstwy ochronnej.I to by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petereq Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ja rowniez zdecydowalem sie na ten kask - kupowalem go wlasnie w sieci intermotors , cena 399. Powiem tak , w porownaniu z kaskami lazer lz6 czy uvex II kask o niebo lepszy, aczkolwiek przy duzych predkosciach jest glosny (moze nawet bardzo glosny - nie wiem bo nie mialem okazji jechac w cichym kasku ). Antifog dziala napewno lepiej niz wspomnianych przeze mnie kaskach, ale nie jest to jakis full wypas , przy deszczu albo niskich temp poprostu paruje i trzeba otwierac zeby para zeszla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Jedyne co mi sie nie podoba to materiał tej skorupy. Powinna być z jakiś kompozytów, typu kevlar itp Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba 89 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Materiały typu kevlar nie znajdziesz w kasku za 500zł, żaden kask z tego przedziału cenowego nie jest robiony z kompozytów typu kevlar, a jeżeli chcesz to trzeba juz kupić GP pro czy Ti tech :icon_mrgreen: Edytowane 29 Grudnia 2006 przez Kuba 89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasiek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Wlasnie mam na sprzedaz Taki kask w kolorystyce VR46 czyli taki jak rossi smigal w sezonie 2005. Dodatkowo do niego mam dwie szyby czarna i przezroczysta. Jesli chodzi o antyfogg to sprawuje sie ok. Kask jest nawet cichy i nie wazy duzo. Wyjmowana wkladka badzo ulatwia sprawe bo mozna odswiezyc kask podrzucajac kobiecie wnetrznosci :icon_twisted: . Plusem jest to ze latwo otworzyc szybe przez rekawiczke motocyklowa i to jedna reka nie zdejmujac go z glowy. W innych kaska roznie z tym bywa... Pozdrawiam Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Tasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Materiały typu kevlar nie znajdziesz w kasku za 500zł, żaden kask z tego przedziału cenowego nie jest robiony z kompozytów typu kevlar, a jeżeli chcesz to trzeba juz kupić GP pro czy Ti tech :icon_question: No własnie mój AGV K-Series jest zrobiony z tego co wyżej napisałem. 480 zł w intermotors Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 No własnie mój AGV K-Series jest zrobiony z tego co wyżej napisałem. 480 zł w intermotors prosze??!! Kseria z kompozytu??!! chyba kpisz skorupe kevlarowo carbonowa w AGV ma tylko titech, gp pro i stealth Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 prosze??!! Kseria z kompozytu??!! chyba kpisz skorupe kevlarowo carbonowa w AGV ma tylko titech, gp pro i stealth No to może mnie oszukali, ale w katalogu taki podaja skład Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi