roddick Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Witam Już od dłuższego czasu planowałem zrobić Crash pady do mojej NSRki tyle, że jakoś się to odkładało a teraz jest "zima" bardziej ślisko i miałem dwa ślizgi niegroźne dla mniej ale owiewki ucierpiały :/ :/ Mam dostep do tokarki i do materiałów wiec postanowiłem zrobić i zamontować Crash pady. Wiem, że byle gdzie nie można togo zamocować trzeba odpowiednim miejscu by nie uszkodzić ramy w przyszłości. Czy ktoś może pomóc w tej sprawie byłbym Bardzo wdzieczny http://www.nsr125.com/schem46.jpg tu jest jakby co widok ramy. Pzdr. Piszcie wszystko co wiecie z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Crashpady montuje sie zazwyczaj do podciagow ramy,tych do krorych jest przykrecony silnik z przodu.Uciebie to te trojkatne mocowania z przodu ramy,tylko widac z tej ryciny ze masz tam taka dluga szpilke-Fajne rozwiazanie dorabiasz dluzasza szpilke gwintujesz toczysz sobie jakies tam crashpady i gotowePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 ale pewnie trzeba by było robić otwory w owiewkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Niestety w niektorych mototo niezbedne napszyklad w nowszych GSX-Rach tez trzeba wyciac kawalek owiewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszooo Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 do tych trujkatow nie radzil bym mocowac bo srodek ciezkosci bedzie za wysoko i wrazie ewentualnego slizgu kola ci sie podniosa i bedzie lecial po gornej czesci owiewki, z tego co sie orientuje to crash pady montuje sie do dolnej czesci ramy mniej wiecej w polowie wysokosci motoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 lukaszooo crashpady to tylko srodek zapobiegawczy,chroni owiewki i rame podczas tzw."gleb parkingowych"nawet YAMAHA oferuje do R1 crashpady i sa mocowane wlasnie do podciagow silnika jest jeszcze inna opcja:klatka na silnik ale wiadomo jak to wyglada.W/g ciebie to gdzie sie Montuje takie odbojniki moze wszyscy zle montuja crashpady a ty zamontujesz je odpowiednio :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roddick Opublikowano 23 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Łukaszoooo hmm... za wysoko?? moim zdaniem z logicznego ponktu widzenia i z fizyki. za wysoko?? to chyba było by coś nie tak właśnie im niżej tym bardziej motor sie podniesie alebede to sprawdzał narazie bez owiewek i jak bedzie chłodniej jeszcze bardziej że nie bede jezdził :):D A co do dziur w owiewkach to raczej jest to opłacalne bo jak dwa razy mi się motor przewrócił w tym roku a raczej ktoś mu pomógł to mam dwa duże plastiki do wymiany. Były już spawanie kiedyś i teraz już sie nie nadają za dużo bym kasy za to zapłacił a za 70zl kupiłem już jedną strone :icon_evil::D. Jeszcze mi została do kupienia druga połowa. dlatego myśle nad crash padami by w przyszłości uniknąc kosztów i kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszooo Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 jak narazie widzialem dwa motory z crash padami i byly to RS 125 i tam crash pady byly zamontowane pod bakiem na dolnej czesci ramy wiec zdaje mi sie ze na podciagu jest za nisko ale jesli ludzie tak robia to musi to byc dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi