Skocz do zawartości

Jak to jest z tym slimakiem???????

Gościu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mam koła 19 w moim ogarze 205, porzyczyłem od kumpla slimaka ,ale z koła 17! i jest tak

właczam jedynke jade do 20kmh wczepiam dwuje jade do 30kmh wczepiam 3 i jade 30kmh! co jest nie tak????????????

nowa linka-jest

licznik orginalny terz jest!

czy slimaki sie czymść róźnią(oczywiscie przy kole slimaki)!!!!!!!!! 8)

Czolem!

Gdybys zalozyl slimak z kola 19 na 17 to bys zapier*alal 100 km/h.

Rozni sie to przelozeniem.

Wieksze kolo musi wykonac mniej obrotow na jednym odcinku niz mniejsze kolo. Dlatego kreci sie ono wolniej. Kolka motorynki przy 40 km/h beda zapierniczac jak powalone, a w Ogarze beda sie krecily znacznie wolniej. A jednak predkosc ta sama.

Tu wlasnie dziala slimak i przeklada predkosc obrotowa kol na predkosc w km/h.

Przynajmniej tak mi sie wydaje 8) .

Pozdrawiam

moze walek zdawczy ci "lata" jest zle zamocowany Po za tym moze skrecales to na sucho i twoj slimak juz nie wyglada jak slimak u mnie bylo podobnie ale problemem bylo zamocowanie Mialem zla oslonke na lancuch ktora to wszystko trzyma (mialem z TSki a teraz juz jest cacy) Bo jezeli ci walek lata to czasem do 30 dochodzi i sie zatrzymuje tak jak piszesz bo pozniej to on sie raz kreci a raz nie bo skacze W sumie duzo ci nie brakuje do v-max ale wiem jakie to jest wkur***ce

moze walek zdawczy ci "lata" jest zle zamocowany Po za tym moze skrecales to na sucho i twoj slimak juz nie wyglada jak slimak u mnie bylo podobnie ale problemem bylo zamocowanie Mialem zla oslonke na lancuch ktora to wszystko trzyma (mialem z TSki a teraz juz jest cacy) Bo jezeli ci walek lata to czasem do 30 dochodzi i sie zatrzymuje tak jak piszesz bo pozniej to on sie raz kreci a raz nie bo skacze W sumie duzo ci nie brakuje do v-max ale wiem jakie to jest wkur***ce

oj bardzo! czyli musze nowy slimak kupić wiecie ile kosztuje nowy slimak na nowo lipkach

40zł!!!!!!!!!!!! posrało ich, a jak sie kupi w czesciach to kosztuje 15z! niezła róźnica!