Gościu Opublikowano 20 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2003 mam koła 19 w moim ogarze 205, porzyczyłem od kumpla slimaka ,ale z koła 17! i jest tak właczam jedynke jade do 20kmh wczepiam dwuje jade do 30kmh wczepiam 3 i jade 30kmh! co jest nie tak???????????? nowa linka-jestlicznik orginalny terz jest! czy slimaki sie czymść róźnią(oczywiscie przy kole slimaki)!!!!!!!!! 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 22 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2003 może faktycznie masz ślimaka a nie ogara :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 22 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2003 Czolem! Gdybys zalozyl slimak z kola 19 na 17 to bys zapier*alal 100 km/h.Rozni sie to przelozeniem.Wieksze kolo musi wykonac mniej obrotow na jednym odcinku niz mniejsze kolo. Dlatego kreci sie ono wolniej. Kolka motorynki przy 40 km/h beda zapierniczac jak powalone, a w Ogarze beda sie krecily znacznie wolniej. A jednak predkosc ta sama.Tu wlasnie dziala slimak i przeklada predkosc obrotowa kol na predkosc w km/h.Przynajmniej tak mi sie wydaje 8) .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 22 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2003 moze walek zdawczy ci "lata" jest zle zamocowany Po za tym moze skrecales to na sucho i twoj slimak juz nie wyglada jak slimak u mnie bylo podobnie ale problemem bylo zamocowanie Mialem zla oslonke na lancuch ktora to wszystko trzyma (mialem z TSki a teraz juz jest cacy) Bo jezeli ci walek lata to czasem do 30 dochodzi i sie zatrzymuje tak jak piszesz bo pozniej to on sie raz kreci a raz nie bo skacze W sumie duzo ci nie brakuje do v-max ale wiem jakie to jest wkur***ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 24 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2003 moze walek zdawczy ci "lata" jest zle zamocowany Po za tym moze skrecales to na sucho i twoj slimak juz nie wyglada jak slimak u mnie bylo podobnie ale problemem bylo zamocowanie Mialem zla oslonke na lancuch ktora to wszystko trzyma (mialem z TSki a teraz juz jest cacy) Bo jezeli ci walek lata to czasem do 30 dochodzi i sie zatrzymuje tak jak piszesz bo pozniej to on sie raz kreci a raz nie bo skacze W sumie duzo ci nie brakuje do v-max ale wiem jakie to jest wkur***ce oj bardzo! czyli musze nowy slimak kupić wiecie ile kosztuje nowy slimak na nowo lipkach 40zł!!!!!!!!!!!! posrało ich, a jak sie kupi w czesciach to kosztuje 15z! niezła róźnica! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 24 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2003 u mnie wszystko to wydatek ok 30 zl slimak i prowadnica no i z 5zl na jakis smar do lozys tocznych lepiej to zobacz bo to wcale nie musi by to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi