SizeeR Opublikowano 20 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2003 Siema...Od jakiegos czasu zaobserwowalem dzine "grzechotanie" w silniku mojej etki.Grzechot jest regularny, jego czestotliwosc wprost proporcjonalna do obrotowwalu korbowego.Co to moze byc? Bylem na 100% pewny ze ten dzwiek dobiega z wnetrzacylindra. Jednak po demontarzy cylindra i proflaktycznej wymianie lozyska wsworzniu tloka dzwiek nie ustal.Co to moze byc? Zrobilem jakies 50 km i anie grzechotanie nie ustaje ani nienasila sie. W sumie nie odczulem roznicy w pracy silnika, ale to jestdenerwujace a przedewszystkim wyraznie slyszalne (nie chce jezdzicterkoczacym zlomem :( ).Macie jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 20 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2003 jaki to jest dzwiek?turkot czy klekotanie metaliczne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SizeeR Opublikowano 20 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2003 Turkot...Dodam ze kiedy mialem zdjety cylinder to poruszalem korbowodem w pionie i nie mial on zadnych luzow. Wal tez wydaje sie trzymac twardo w lozyskach. Sam juz nie wiem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 20 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2003 Skąd ten dźwięk się wydobywa? Spod pokrywy sprzęgła czy z wnętrza silnika? Jeśli z wnętrza to któreś łożysko wału do wymiany :-( Napisz jeszcze jaki jest przebieg wału. Z reguły grzechot łożysk wału nasila się po nagrzaniu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SizeeR Opublikowano 21 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2003 Wlasnie moglbym dac sobie noge uciac ze dzwiek dochodzi z cylindra, ale kufra nie wiem co tam moze halasowac. Pierscionki raczej OK, i oba lzyska na korbowodze OK. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SizeeR Opublikowano 21 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2003 wogole nie wiem jak to sklasyfikowac. Zapalilem sprzenta, bylo wszystko OK. Jade sobie, jade, jade i uslyszalem tak jakby trzask w silniku. Zgasilem go i po ponownym odpaleniu juz byl ten dzwiek :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SizeeR Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Witka...Chcialem podziekowac wszystkim ktorzy probowali mi pomoc swoimi poradami.Przyczyna usterki zostala juz zdiagnozowana- piercionki byly za luzne (nazamkach)Najbardziej glowie sie nad tym dlaczego to sie stalo tak nagle...Jezdzilem bardzo dlugo, az nagle trach! i sie zaczelo :(Jeszcze raz dzieki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi