PAWEL----B Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 witam zaobserwowalem ze troszke zaczal mi dymic motorek husqvarna poj 610 od czego zaczac czy jest to spowodowane uszczelniaczami zaworowymi czy ich wymiana i spolerowanie gniazd pomoze ???co do tloka to jest w dobrym stanie (jak byl otwierany silnik bylo to sprawdzane ) ogolnie mam pytanie co jest odpowiedzialne w silniku za branie oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 uszczelniacze zaworowe albo pierścienie ale czasami wymiana uszczelniaczy nie pomaga... (znam z autopsji)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 uszczelniacze zaworowe albo pierścienie ale czasami wymiana uszczelniaczy nie pomaga... (znam z autopsji)pozdroPrzy wymianie uszczelniaczy należy sprawdzić stan prowadnic i trzonków zaworów bo inaczej wymiana samych uszczelniaczy na niewiele się zda :smile: Napisałeś że sprawdzaliście stan tłoka (jaką metodą) a w jakim stanie były pierścienie?? Ile bierze oleju moto i czy porównywałeś to z danymi serwisowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Ja właśnie przerabiałem ten temat.. Najlepiej sprawdzić ciśnienie sprężania i zrobić próbe olejową.. Bedziesz wiedział co przepuszcza.. Ja remontowałem kilka dni temu Xt600 bo dymił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 witam zaobserwowalem ze troszke zaczal mi dymic motorek husqvarna poj 610 od czego zaczac czy jest to spowodowane uszczelniaczami zaworowymi czy ich wymiana i spolerowanie gniazd pomoze ???co do tloka to jest w dobrym stanie (jak byl otwierany silnik bylo to sprawdzane ) ogolnie mam pytanie co jest odpowiedzialne w silniku za branie olejuJeżeli zaczyna ci brać olej i masz czas zeby to zrobić to powinieneś sprawdzić luzy oraz uszczelniacze oraz prowadnice.ale pewno bedziesz musiał wymienić pierscienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi