aDiJoS Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Hej ludzie mam taki problem z moją dt. A mianowicie to mam dt 80 lc 2 i na jałowym biegu (luz) kiedy silnik się rozgrzeje lub gdy nacisne sprzęgło obroty sie podnoszą nawet do 5 tys obrotów i nie spadają :/ kiedy silnik jest zimny to wszystko jest ok! Co mam zrobić aby było normalnie? I drugi problem to taki że odblokowałem cdi a tu nadal moto kreci sie tylko do 7 tys obrotów dlaczego? Wszystko jest dobrze zmostkowane itp cdi dziala ale tak jakby było zablokowane choć wydaje mi sie że szybciej przyspiesza ale zatrzymuje się na 7 tys obrotow.??... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszooo Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 zatrzymuje sie to znaczy co, dusi sie przerywa czy poprostu wiecej nei idzie??? jesli przerywa albo cos w tym rodzaju to mozesz miec zapchany tlumnik lub poprostu masz juz zjechany cylinder i nie ma kompresji a co za tym idzie nie ma sily zeby wszedl na wieksze obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aDiJoS Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Chodzi o to że nie ma niskich obrotów kiedy silnik jest rozgrzany i dam luz lub sprzeglo zamiast 2 tys jest 4 lub 5 tys obrotow i nie spadaja cos jakby linka od gazu sie zaciela ale linka to nie jest :/ Ale w czasie jazdy jest ok ma moc wszystko dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 :biggrin: Moze poprostu gaznik ci sie zapchał .. Kolega tez odblokowal CDi i to odblokowanie nic nie dalo . Czytalem ze odblokowanie cdi w dt jest cholernie monotonne -nieraz zdaza sie ze niby wszytko dobrze zmostowales a tu niema poprawy - tlumaczono to tym ze trzeba robic to metoda prob i bledow :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 może pierścienie pościerane zobacz kompresje,świece może zła ciepłota, gażnik, ale obstawiem kompresje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zmień świece też tak miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 albo kombinuj z ustawieniem gaznika. moze lapie lewe powietrze? gasnie ci sam na luzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aDiJoS Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Nie gaśnie tylko dostaje szalonych obrotów na luzie lub sprzegle :] gutek rapier sproboje ze swieca ale wątpie że coś to da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 witam. proponuje przejrzec caly gaznik doklanie. nie ma duzo roboty wiec warto sprawdzic. musisz dokladnie obejrzec czy w kanale wolnych obrotow nie ma syfu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 a i co do tych dużych obrotów na luzie to powykręcaj wszytkie dysze i porządnie je przeczyść też tak miałem i meczyłem sie z tym pare tygodni zeby dojść co jest z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 mysle ze nie masz odblokowanego wydechu i dlatego sie nie wkreca wyzej jak 7 tys. wejdz w moj profil bikepics i tam masz zdjecie wydechu jak powinien byc przerobiony zeby dt zaczela smigac : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aDiJoS Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Tlumik mam ale czy dyfuzor aż tak blokuje te spaliny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Tak w niektorych przypadkach nawet sama zmiana koncowki nie daje nic a odblokowanie dyfuzora daje duzy przyrost mocy :icon_mrgreen: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi