Skocz do zawartości

DT 80 LC2

Gość krissr114
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krissr114

mam problem z moją DT!!!otóż jak silnik rozgrzany czy też zimny sobie chodzi...i gdy przechyle motor w prawą str lub wcisne hamulec i nadusze amory to mi schodzi do bardzo niskich wolnych obrotów i gaśnie!!czy to jest coś nie tak z gaźnikiem czy co??????????spotkaliście sie z takim czymś??help :buttrock: :bigrazz: :cool:

proponuje wyczyscic gaznik i wyregulowac, powinno byc ok. na przyszlosc jest temat w dziale enduro "wszystko o dt" najlepiej tam pisac

proponuje wyczyscic gaznik i wyregulowac, powinno byc ok. na przyszlosc jest temat w dziale enduro "wszystko o dt" najlepiej tam pisac

na początek, wyjmij i wyczyść DOKŁADNIE gaźnik, iglice od pływaka ale ostrożnie! najlepiej przy rozbieraniu podłóż jakiś kartonik żebyś niczego nie zgubił, nie odkręcaj niepotrzebnie w gaźniku żadnych śrubek ani nie rzucaj nim :P

poluzuj linke gazu. może jak moto stoi normalnie to przepustnica trzyma sie na lince a nie na śrubie od wolnych obrotów a jak coś zmienisz położenie to dopiero opada na własciwe miejsce i gaśnie. ja innego powodu nie widze jak tylko coś z linką albo przepustnicą bądź iglicą. może wyjechane masz ząbki na iglicy i przeskakuje. miałem tak kiedyś w komarze i sam sobie obroty zmianiał w zależności na który ząbek wpadła iglica:P POZDRAWIAM:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...