dark_rider Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 :biggrin: :flesje: :evil: :icon_question: :icon_exclaim: :icon_exclaim: W czwartek mam do oddanie parę rzeczy do chromowania. Czekałem na to prawei dwa m-ce (musiałem sie zapisać). Zacząłem dzisiaj zdejmować to co chcę odnowić i... nie mogę poradzić sobie z pokrywą sprzęgła!! Odkręciłem wszystkie śrubki dookoła, odłączyłem linkę sprzęgła i... trzyma się jak cholera!! :D :D Z lewej strony jestem w stanie wbić delikatnie śrubokręt, od dołu też a od góry, ani z prawej strony nic a nic!! Tylko na siłę. Nic nie odchodzi :D Czy mam odkręcić tę ogromną śrubę co jest w środku? Dodam, żę ktoś to zafajdał silikonem, ale czy on tak może mocno to trzymać? Co pominąłem? Pomóżcie! :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) Odkręcasz tylko śruby w koło pokrywy i linkę sprzęgła z dźwigienka wysprzeglającą.Żadnej dużej śruby nie ruszaj - jak zdejmiesz pokrywę to zxobaczysz do czego ona jest :bigrazz: Popukaj z każdej strony młotkiem gumowym.Nie wciskaj tam śrubokreta. - Poniszczysz ranty!!!!Pewnie ktoś jakims klejem/silikonem zapaćkał.Musisz walczyć ale delikatnie. Może Ci jeszcze jakaś śruba został. Te co głeboko siedzą za pokryweczką od dźwigienki dociskowej sprzęgła) odkręcłeś? Ja miałem problem zd zdjęciem z wałka od zmiany biegów.Tam sie strasznie zawieszała pokrywa.Ale pukałem , pukałem , naciągałem ..itp. i wyszło. Edytowane 12 Grudnia 2006 przez Lolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 12 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Odkręcasz tylko śruby w koło pokrywy i linkę sprzęgła z dźwigienka wysprzeglającą.Żadnej dużej śruby nie ruszaj - jak zdejmiesz pokrywę to zxobaczysz do czego ona jest :biggrin: Popukaj z każdej strony młotkiem gumowym.Nie wciskaj tam śrubokreta. - Poniszczysz ranty!!!!Pewnie ktoś jakims klejem/silikonem zapaćkał.Musisz walczyć ale delikatnie. Może Ci jeszcze jakaś śruba został. Te co głeboko siedzą za pokryweczką od dźwigienki dociskowej sprzęgła) odkręcłeś? Ja miałem problem zd zdjęciem z wałka od zmiany biegów.Tam sie strasznie zawieszała pokrywa.Ale pukałem , pukałem , naciągałem ..itp. i wyszło. Kurde wygląda na to,ze wszystko zrobiłem jak należy :bigrazz: :buttrock: Te pod pokrywką od tej dźwigni wykreciłem :banghead: Dźwignia zmiany biegów to pikus przy tym jak się teraz z tym męcze ;) Dzięki Lolo. Jutro idę do boju z młotkiem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Kurde wygląda na to,ze wszystko zrobiłem jak należy :bigrazz: :buttrock: Te pod pokrywką od tej dźwigni wykreciłem :banghead: Dźwignia zmiany biegów to pikus przy tym jak się teraz z tym męcze :biggrin: Dzięki Lolo. Jutro idę do boju z młotkiem :biggrin: Musi puścić Nie ma siły.Tylko uważaj z tym młotkiem! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 12 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Musi puścić Nie ma siły.Tylko uważaj z tym młotkiem! :icon_razz: Jutro rano zaczynam starcei nuemr II :( Dam znać kto wróci na tarczy (pokrywie?) :icon_mrgreen: Dzieki lolo za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi