Sloniu Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Hej! poskładałem moto po drobnym remonciku, w silniku nic nie ruszałem a sie okazało, że jak odkręce kranik to z wężyka odpowietrzającego leje sie paliwo, jak rusze to przestaje ... co może być tego przyczyną ?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twizzter Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Tzn z wężyka od airboxu? Moze przypadkiem nalało się tam trochę z gaźnika podczas remontu i teraz sobie kapie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Nie, nie z airboxu, bezpośrednio z gaźnika leci wężyk odpowietrzający i z niego sie leje, jak silnik jest uruchumiony to przestaje :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 jeśli nic nie ruszałeś w gażniku to czasem wystarczy go troche trząsnąć bo być może coś sie lekko zawiesił. a najlepiej wyjmij przeczyść i zobacz jeszcze raz. jak cieknie nadal to wina źle ustawionego poziomu paliwa w komorze pływakowej. albo wsadziłeś odwrotnie zaworek iglicowy:P ja tak zrobiłem u siebie w dt i ciekło ale szybko sie zoriętowałem co to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Możliwe że uszczelka jest uszkodzona i przez nia cieknie a przestaja na odpalonym silniku bo moze wytwarza sie podcisnienie w gazniku i już nie cieknie. Ja mam w moim mbx-sie tak że jesli go postawie na stopce to chwile cieknie bo moto jest pod katem i wylewa sie przez odpowietrznik jednak chwile pokapie i przestaje bo nadmiar paliwa w gazniku zostaje zniwelowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Odkręcałem dyfuzor i myłem cały silnik takim żrącym płynem do silników ale pisało, że nie uszkadza uszczelek. Zaraz ide z tatą wyciągnąć gaźniczek i oblukamy co nie tak :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi