dawid482 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 muszę zmienic te klocki i zobaczyć, przewód sie nie zagiął a akurat z zaciskiem to wiem, że nie należy składać na sucho ale pasty specjalnej też nie trzeba do tego używać, wystarczy, że się tlczki zamoczy w płynie hamulcowym i na czysto złoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shalashaska Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) A moze tarcza delikatnie wygieta?? Czy te klocki caly czas tra?? POZDRO Uwielbiam inteligentne pytania i odpowiedzi.Na forach to codzienność :P Wracając do tematu.Przyczyn może być wiele, najczęstszą przyczyną jest:-zacisk,a konkretnie tłoczki;-przewód;-pompka; Edytowane 4 Grudnia 2006 przez shalashaska Cytuj Forum Volvo V40 S40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Czemu uwazasz ze zarowno moje pytanie jak i odpowiedz byly 'inteligentne'?? Przeciez wygieta tarcza moze powodowac tarcie i nie widze tu nic nienormalnego :/ Co do tego pytania czy caly czas tra: mialem tak ze mi tarly tylko przy mocniejszym wcisnieciu hebla a po ponownym kilkakrotnym wcisnieci wszystko wracalo do normy... Nie wiem czemu tak naskoczyles na moj post ale spx.... P.S. Probowalem ci wyslac PW ale cos nie dzialao :/ POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 ale u mnie czy mocno naciśne czy słabo jest tak samo-wymienię klocki i dam znać co się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 muszę zmienic te klocki i zobaczyć, przewód sie nie zagiął a akurat z zaciskiem to wiem, że nie należy składać na sucho ale pasty specjalnej też nie trzeba do tego używać, wystarczy, że się tlczki zamoczy w płynie hamulcowym i na czysto złoży. Niby jest taka zasada, że wystarczy wyczyścić i umoczyć w płynie tłoczki, ale jeżeli posmarujesz je specjalną pastą to masz 100% pewności że to musi działać, no a niestety na samym płynie to ja bym nie miał takiej pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Niby jest taka zasada, że wystarczy wyczyścić i umoczyć w płynie tłoczki, ale jeżeli posmarujesz je specjalną pastą to masz 100% pewności że to musi działać, no a niestety na samym płynie to ja bym nie miał takiej pewności. ale tłoczki chodzą bardzo dobrze, pisałem juz wcześniej i pasta jest dobra ale nie jest niezbędna i można sie bez niej obyć, zresztą jak robię hamulce w samochodach na warsztacie to niegdy nie używam pasty i hamulce chodzą, nigdy mi sie nie zdarzyło żeby klient przyjechał z reklamacją a nigdy na warsztacie nie używam pasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi