michalloKS Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) witam.właśnie rozciąłem wydech od suzuki rg 80 i zobaczyłem coś dziwnego,na zakonczeniu dyfuzora zazwyczaj jest stozek,a w rg takowego nie ma tylko jest ścianka i rurka wchodząca w głąb dyfuzora...czy ta rurka to blokada? po co ona tam w ogóle jes.czy jesli ja wytne to bedzie mocniejszy,czy wręcz przeciwnie??zrobiłem taki pogladowy rysunek co i jak http://img01.picoodle.com/img/img01/6/12/3...am_fe9d37ce.jpg[/img][/url] Edytowane 3 Grudnia 2006 przez michalloKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Możesz wstawić większy rysunek ? Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 A ta rurka nie ma dziur? Wydaje mis się, że to nie jest blokada, a ucięcie jej raczej niczego nie zmieni. Ewentualnie możesz ją odciąć, a w razie pogorszenia osiągów dospawać spowrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalloKS Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 rurka nie ma dziur,ma długość 10-12cm i srednicę ok. 2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Jeżeli odetniesz tą rurke motocykl będzie napewno nieco głośniejszy. Będzie bardziej "pierdział" . Mocy to Ci raczej nie doda. Aha, no i to nie jest żadna blokada. One tak już poprostu mają :smile: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 jak dla mnie to moze byc blokada i podejzewam ,ze jesli to wytniesz nie bedzie jakis duzych roznic ,ale napewno beda one na plus pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 z tego co wiem to rg 80 niemiało wogule blokad!! pozdrowieniaBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrAnEk654321 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Hmmm.... musze sie zastanowic, ale mi sie wydaje ze wycieciem tej rurki raczej nie polepszysz osiagow!!Jak czytalem NSR sie odblokowuje tak ze nalezy, rozciac wydech ale kolanko za cylindrem i tak sa takie zwezenia srednicy tzw.kolanka i to nalezy spilowac, Moze przy RG jest podobnie?? POZDRO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 W Aprili RS 125 jest dokladnie taka sama rurka tylko ze ona wchodzi nie od strony tłumnika końcowego tylko od strony kolanka wydechowego... W Rs drastycznie obniza wkręcanie na obroty i moc.. Nie jest to jakies moje wrazenie spowodowane głosem..Przed zdjeciem 120 km/h..Po zdjeciu ponad 150 km/hPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi