Skocz do zawartości

Jakie enduro z klasy 250

Gość Wojtas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam dla kumpla enduro 250ccm on powierzył mi to zadanie, bo sam raczej się nie zna :( a ja proszę Was o podpowiedzi bo ja mam znam te mniejsze enduraki :( granica cenowa wynosi 6000zł

Jakie motocykle z tej klasy są godne polecenia??

To ma być 2T czy 4T :?: I jaki rocznik :?: Czy tylko granica cenowa ma być 6'000 :?: Jakie ma być przeznaczenie enduraka - bardziej teren, czy miasto :?:

A takj w ogóle to jak z 2T to na podst. (nie są to dokładne cytaty) artykułów i testów z pisemek z USA i Polski:

SUZUKI RMX 250 : mało spotykanew Polsce, ale są mocne i bardzo dobrze się sprawują w terenie, niemal idealnie (USA)

HONDA CRM 250 RR : posiada teoretycznie taką samą moc jak inne 2T 250ccm, a wypada gorzej mimo tego... (PL) (w opisie był CRE, ale chyba poza amorkiem z przodu się niewiele różnią)

KTM EXC 250 : chyba nie trzeba nic dodawać :( najwyższa moc i bardzo dobre wykonanie... minusy to brak stacyjki i to, że właściciele celowo zawyżają cenę ze względu na markę :x (opinia kumpla jeżdżącego obecnie tylko na KTM i moje własne spostrzeżenia)

Z 4T:

HONDA XR 250 R/L : taki sam mankament jak CRE (moc) (to wiem od Jannikiel'a)

Nic innego nie przychodzi mi do głowy :roll:

POZDRAWIAM :!:

• Administrator

W Poznaniu jest np do kupienia czterosuwowy KLX 250 z 1995 roku. Cena ok. 7000 zł. Wedłyug mnie rewelacyjne moto na początek, a przy tym naprawdę wybaczające wiele błędów, jakie popełnia się rozpoczynając przygodę z enduro. Jak znajdziesz gdzieś Kawasaki KLX 250 4T w podobnej cenie i roczniku, to polecam.

Ja juz pisalem posta odnosnie yamahy TDR 250 ale jakos nikt nie odpowiedzial wiec ponawiam prosbe w tym poscie. Czy TDR bylby dobry na poczatek? Jakies opinie na temat uzytkowania? Wogole jakies info. Prosze o pomoc.

Pozdrawiam. malina

Ja o Yamaha TDR 250 wiem tyle, że to bardzo rzadki sprzęt... O ile wiem jest to enduro o przeznaczeniu bardziej szosowym niż terenowym.

Poza tym upewnij się, czy nie pomyliłeś nazw TDR i DTR... Choć raczej nie, bo DT 250 R to już totalna egzotyka i spotkałem ją tylko na www.bikepics.com może tam też było coś o TDR, ale nie jestem pewien (opisy w ogóle są rzadko... jest to serwis głównie z fotkami...)

POZDRAWIAM :!:

He he ze rzadki sprzet zdarzylem zauwazyc ale myslalem ze skoro tyle jest uzytkownikow na forum zarejestrowanych, tyle specuff to ktos moze mial stycznosc z tym. Ale skoro nie to trudno. Ale i tak bardzo dzienks za odpowiedz.

Pozdrawiam. malina