chinol Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Podaje dość wcześnie temat ale wiadomo trzeba się przygotować chodź by finansowo. w przyszłym roku planuje wybrać się z plecaczkiem na Northcap zobaczyć fiordy no i to co jest tam do zobaczenia.ja zajmuje się organizacja trasy moja dziewczyna wynajduje miejsca które odwiedzimy ;) jeśli był by ktoś chętny na taka wyprawę zapraszam :D termin luźny przybliżony koniec maja - ze względu na ceny promów od lipca idą w górę :evil: można tez drogą lądową przez Niemcy i Danie ale nie mam jeszcze sprawdzonych cen za mosty. może być też lipiec lub sierpień bez znaczenia jakoś się dogadamy :icon_biggrin: czas trwania wyjazdu nie wiem jeszcze tydzień lub dwa tygodnie. spanie raczej namiot wśród dzikiej przyrody z Jakami i lapońskimi pingwinami ;) wszystko wyjdzie w praniu. z mojej strony może na razie tyle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam.gda Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) Zaglądnij na stronę Transalpa ,tam chłopaki coś pisali w tym temacie.Ps:Warto bylo zamienić trampka na africę - jakieś wady zalety ? Edytowane 2 Grudnia 2006 przez adam.gda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chinol Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zaglądnij na stronę Transalpa ,tam chłopaki coś pisali w tym temacie.Ps:Warto bylo zamienić trampka na africę - jakieś wady zalety ? jeszcze nie wiem ale transalp był całkiem spoko, niestety africe rejestruje w poniedziłek dopiero :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) O widzę że kolega chinol w szerszym gronie motocyklistów poszukuje chętnych na skandynawię :D .... dobrze , większa szansa ze się jakaś grupa uzbiera.Miejmy nadzieję że wyjazd wypali.Tylko skoro w lipcu bywa tam ledwie 10* to w maju chyba jeszcze na kolcach by trzeba. Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Dzieju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodi Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Chinol odpuść sobie maj , za wcześnie część dróg jest jeszcze zamknięta . Wysłałem Ci priva .Polecam przeczytanie relacji GREGORA i wszystko w tym temacie . Cytuj " Im więcej jeżdzę tym mniej czuję się motocyklistą " . "The Nightrider, that is his name. The Nightrider. Remember him when you look at the night sky". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chinol Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 no qrde ale ja nie wytrzymam zeby nie pojechać gdzieś pożniej znaczy termin trzeba przełozyc na pożniejszy :buttrock: zagadałem z kolegą jeszcze o Rumuni git pomysł :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragstar Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Chinol odpuść sobie maj , za wcześnie część dróg jest jeszcze zamknięta . Wysłałem Ci priva .Polecam przeczytanie relacji GREGORA i wszystko w tym temacie .Dokladnie jak pisze przedmowca.W maju moze sie nie udać.Bylem na Nord Kapp'ie w 2000 roku i bylo to na przelomie czerwca i lipca.Pogoda nam sie udala w 100% i co wazne są już tzw "biale noce" a tego chyba nie warto przegapic. Kolego w maju to naprawde moze byc za wcześnie a cena promu to nie najwiekszy wydatek.Mysmy tylko do Szwedzkiego Nynashamm plyneli promem,pozniej szwecją do Finlandii, dalej Norwegia ,natomiast wracając z przylądka ,kierowalismy sie do Danii ( 2 duże mosty - także płatne)i z tamtąd przez niemcy do domu.Tanio nie będzie ale WARTO jak najbardziej:) Edytowane 3 Grudnia 2006 przez dragstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq5rk Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 termin luźny przybliżony koniec maja ( ... )spanie raczej namiot wśród dzikiej przyrody z Jakami i lapońskimi pingwinami :wink: wszystko wyjdzie w praniu. cześć Chinolproponuję drugą połowę czerwca ze względu na całodobowe słońce na północy Skandynawii. Natomiast co do jaków i pingwinów to zdecydowanie zmień kierunek podróży :flesje: :flesje: Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chinol Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) no jaki i pingwiny to zart ale swietego mikołaja możemy poszukać :flesje: spoko może być czerwiec ?wiem ze płatne sa też tunele przez fiordy ;/ Edytowane 4 Grudnia 2006 przez chinol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodi Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 cześć Chinolproponuję drugą połowę czerwca ze względu na całodobowe słońce na północy Skandynawii. Natomiast co do jaków i pingwinów to zdecydowanie zmień kierunek podróży ;) :banghead: Romek Cześć Romek , nie wiedziałem , że aż tu Cię przywiało . Jak by nie było Skandynawia to ciekawy temat . Dla starych wyjadaczy . PozdrawiamKodi Cytuj " Im więcej jeżdzę tym mniej czuję się motocyklistą " . "The Nightrider, that is his name. The Nightrider. Remember him when you look at the night sky". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi