zoltecek Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 a jaka masz przerwe na swiecy ?? simsony sa podatne na przerwe jak nie jest w przedziale 0.4-0,25 to moze nie chodzic a zapłon to nie wiem ja tam ustawiłem doswiadczalnie i działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 obejrzalem dokladnie platynki i okazalo sie ze mocno iskrza, tata zaczal cos grzebac przy nich srubokretem i nawet iskry nie ma:/ wiec obstawiam platynki, sciagne magneto i zobacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Grzebał i przestawil ci przerwe na platynkach i teraz wcale nie ma!! tak to jest jak ktos grzebie a nie ma wcale pojęcia!!! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 jak za mocno iskrzyły to wina kondensatora a przez to mogły się wypalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Musze sciagnac magneto i sie zobaczy, przeczyszcze te platynki, moze cos pomoze i sprawdze czy nie ma gdzies przebicia, bo nie jestem pewny czy to platynki iskrzyly czy cos innego, bo sprawdzalem po ciemku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zaplon w simie 1.8 przed GMP. Platynki na 0.3 mm. Swieca To samo. Musi palic. Jak nie pali nadal to prawdopodobnie jest uszkodzona cewka pod bakiem lub cewka na stojanie zaplonu ktora odpowiada za iskre. A gaznik?? Napisz jak to sie stalo. Jechales i nagle simek padl?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 bylo tak : zamienilem gaznik 16n3-4 na 16n-11 i simson chodzil zarabiscie, lepiej niz na 16n3-4, ale po jakims tygodniu jak sie nagrzal zaczal przerywac i dzwonic. Scignalem cylinder zeby sprawdzic ale okazalo sie ze wszystko w porzadku, wiec zalozylem spowrotem ale na gazniku 16n3-4. Przejechalem sie(zrobilem jakies 2km) i zaczal przerywac. Wprowadzilem go do garazu i poszedlem do domu. Na drugi dzien chcialem jechac do sklepu i juz nie odpalil:/, nie pomoglo nawet pchanie. I taki stan jest do teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elblante Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Co dzwonilo? cylinder ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 nie wiem co dzwonilo, ale najwazniejsze ze juz nie dzwoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi