kiki Opublikowano 13 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2003 czy krzywo napiete tylne koło może powodowac że przy większej prędkości motocyklem zaczyna machać?? (tzn nie samo tylko jeśli kiwne kierownicą) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2003 Wiesz co, nie ma pojęcia jak mam Ci odpowiedzieć. Krzywe ustawione tylne koło powoduje głównie to, że sprzęt jest dwuśladowy, A aresztą jak wiesz że jest krzywo, to dlaczego go nie ustawisz prosto ? Wahacz jesy krzywy ? Pozdrugie - jak się kiwnie kierownicą, to każdy sprzęt wpada w swego rodzaju wibracje i zaczyna myszkować. Kierownicę się trzyma, a nie macha, bo takie eksperymenty to pierwsza droga do gleby. Najpierw sprawdź, czy nie ma luzów na łożyskach (kół, wahacza, główki ramy), w jakim stanie są opony itp. Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 13 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2003 Opony są takie sobie (tzn możnaby je zmienic ale jeszcze sie pojeździ), łożyska pewnie pozmieniam niedługo - czekam na przypływ gotówki, a koło już równo napiołem (po tym jak złapałem "gume" nierównomiernie je napiąłem i doppiero wczoraj to zauważyłem :oops: ) czyli te "niby shimmy" są chyba tylko moją winą - bo jak jade to czasami sobie mache fajerą :oops: - ale juz nigdy więcej tego nie będe robił bo już wiem czym to grozi . Wielkie dzieki Paweł- masz u mnie piwo ( do odebranie na trasie) albo jak tam bedziesz przejeżdżał przez moją miejscowośc to daj znać to walniemy po browarku :( ( oczywiście bezalkoholowym :( j :( ) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi