sovietek Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 skuterek rocznik 2002, chłodzony cieczą, wtrysk paliwa, dwusów.do niedawna ciężko odpalał (trzeba było mu dać około 1/3 gazu, pokręcił i odpalił).dzisiaj nie dał głosu ;) zalewa swiecę jak wściekły: sekunda zakręcenia rozrusznikiem i świeca zalana. po wysuszeniu raz "pyrknie" i już zalana itd itd.. dodam jeszcze że filtr powietrza jest czyściutki i nie jest zamulony żadnym kleikiem do wyłapywania kurzu.. z góry dziękuję za wszystkie porady i pomysły.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Nie wiem za bardzo an jakiej zasadzie działa wtrysk ale może w złym momencie podaje on paliwo.Najpierw sprawdz standardowo świece wsadz od innego skutera....Skoro ja zalewa to najwyrażniej niema iskry ktura niezapali benzyny i silniik niezapali.Sprawdz to najpiierw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 świeca ma iskrę tak długo aż się nie zaleje.jak się zaleje - to przeskakuje bokiem, prąd spływa po paliwie - norma. trzeba ją wysuszyć sprężonym powietrzem i jest ok.ale po wkręceniu "pyrknie" i po kilku obrotach wału skubana znowu się zalewa itd itd.. nie jednego skuterka w życiu zrobiłem, ale na tą aprilkę ręce mi opadają :icon_razz: jakie są objawy nieszczelnego zaworu membranowego?jak zdiagnozować czy jest on sprawny? heeelp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Hmm ... Mogę sie mylic, ale czy przypadkiem skuterów na wtrysku powinno sie odpalac BEZ gazu ????? Jesli mam racje to dlatego Ci sie zalewa :] ... Pozdrawiam Edytowane 27 Listopada 2006 przez QóBa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) bez gazu wcale nie chciała zagadać.. i też się zalewa :icon_razz:skuter jest syna mojego znajomka, i od chwili kupna odpalali go na lekkim gazie - tak im zalecił poprzedni właściciel.. co nie zmienia faktu że większość pojazdów bez względu na układ zasilania - odpala się bez gazu :crossy: Edytowane 27 Listopada 2006 przez sovietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Acha ... Jedyne co mi przychodzi do głowy to wymiana swiecy i proby zapalania BEZ GAZU. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 świeca nie jest winna - po przedmuchnięciu ma piękną iskrę.bez gazu też się zalewa jak radziecki żołnierz na zachodnim froncie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 A skad wiesz ze swieca nie jest winna?? Probowales na innej?? Mi dawniej DTka jezdzila tylko co kawalek spadala z obrotow i gasla :/ Dodam ze iskra byla za*eb*** a po zmianie swiecy motorek na nowo odzyl :D POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 jutro będę ją tresował na nowej świeczce :bigrazz: ma ktoś objaśnienia do błędów ECU (injection check) po polsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Mój kumpel ma taką SRkę, jutro z nim pogadam czy nie miał podobnych problemów, może cos wie, dam Ci znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) będę bardzo wdzięczny :) przy okazji: w ogłoszeniu swojej SRki pisałeś że po wymianie aku rozrusznik nie chce kręcić..a nie założyłeś czasem shitu z firmy "akmet"? 99% procent że to nowe ako ma za słaby prąd rozruchowy :) Edytowane 27 Listopada 2006 przez sovietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Pytałem się qmpla, on tego typu problemów nie miał, twierdzi jednak, że na 100% nie powinno sie dodawac ani troche gazu przy odpalaniu. a nie założyłeś czasem shitu z firmy "akmet"? 99% procent że to nowe ako ma za słaby prąd rozruchowy smile.gifNie :) Akumulator jest jakies niemieckiej firmy, porzadny.Nie kreci albo przez to sprzegiełko w rozruszniku albo przez to, ze jak akumulator juz nie działał i nacisnałem starter to przepalił sie ktorys z tych kabelków od rozrusznika :bigrazz: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakret2 Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 co do swiecy: to ze na wykreconej swiecy ma ladna iskre to nie znaczy ze swieca jest dobra w wiekszosci przypadkow gdy wkrecimy swiece i dostanie ona kompresji moze gubic iskre lub miec zaslaba zeby mieszanka mogla sie zapalic wiec najpierw kup nowa swiece i wtedy zobacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 iskrę na świecy pod ciśnieniem również można sprawdzić, i ta ją miała. okazało się że pierdzielony komputer nie pozwalał się uruchomić silnikowi - młodzian miał mało płynu w chłodnicy i go zagrzał. Komputer nie pozwolił go ponownie odpalić. a teraz kolejna sprawa - dlaczego można go odpalić tylko i wyłącznie na odkręceniu około 3/4 manetki gazu?komputer nie pokazuje błędu czujnika przepustnicy ani żadnego innego.. do chłopaków śmigających na SR - ile czasu po odpaleniu potrzebują Wasze skuterki, żeby temperatura wody wzrosła do średniej? Jaką temperaturę macie w jakich okolicznościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi