Skocz do zawartości

Zdławianie

Bajo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja przywiozlem F4i zdlawiona z niemcowni.. 34 konie miala. Blokady zostaly zdjete i jest pelna moc. Byly zwezki miedzy wtryskiem a glowica - takie okragle blaszki.. I oglanicznik otwarcia przepustnicy.

I to jest cenny post. Dzięki. Ściągał ktoś jeszcze zdławione?? Jeżeli tak to jak były blokowane.

I to jest cenny post.

A czego ty od nas chcesz? Nie powiesz o jaki sprzet ci chodzi a dopytujesz sie jak zdlawic :crossy:. Przeciez pisalem ze to zalezy od sprzeta. Jakbys od razu napisal ze chodzi o CBR-e to wczesniej dostalbys konkretne info, albo zostalbys odeslany do archiwum (od ktorego z reszta powinienes byl zaczac).

Edytowane przez Lime82

Why... So... Serious

A czego ty od nas chcesz? Nie powiesz o jaki sprzet ci chodzi a dopytujesz sie jak zdlawic :icon_eek:. Przeciez pisalem ze to zalezy od sprzeta. Jakbys od razu napisal ze chodzi o CBR-e to wczesniej dostalbys konkretne info, albo zostalbys odeslany do archiwum (od ktorego z reszta powinienes byl zaczac).

Chodzi mi o sposoby dławienia. Czyli możecie pisać o wszystkich moto.

A jeżeli chodzi o konkretne moto to interesuje mnie SV650

Edytowane przez Bajo

witam

suzuki dalwione jest zazwyczj na gaznikach... zanjomy nabyl b6 przywiezonego ze szwajcari, dowiedzila sie o tym dopiero po zakupie moto nie wkrcal osie wyzej niz do 7 tys.... na postoju bylo wszyko ok wkrecalo sie do odciecia...

po rozebraniu gaznikow okzalo sie ze w przepustnicach powiercone sa otwory(wygladaly na wykonane zwykal wiertrka...)powodujace obnizenie cisnienia.. po ich zaslepienu bandito odzyskal pelna moc...

wiec moze tak zdlawic a nastepniezaslepiac powioli otwory az do uzyskania pelnej mocy....

no ale ja mechnikiem nie jestem i lepiej poradzic sie kogos brdziej kompetntnego czy takie dlawienie nie zaszkodzi moto...

Edytowane przez waligura

Motocykle dławi się na wałkach rozrządu, gaźnikach, układzie wydechowym. Fachowcy niech poprawią/zmienią co napisałem.

W przypadku moto na wtrysku gaźniki odpadają, a wtedy trzeba by np zmieniać wałki albo coś w tym stylu, a to są koszta nowych części, które sprawią, że kupienie używanego i odblokowanie go będzie drogo kosztować.

W przypadku moto na wtrysku gaźniki odpadają, a wtedy trzeba by np zmieniać wałki albo coś w tym stylu, a to są koszta nowych części, które sprawią, że kupienie używanego i odblokowanie go będzie drogo kosztować.

A nie wystarczy przeprogramowac mapy zaplonu czy jakos tak?

Why... So... Serious