Skocz do zawartości

Zlece naprawe silnika yamaha yz400f

maybach
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje kogoś kto złozy silnik od crossa yamaha yz400f . Rozebrałem silnik 6miesięcy temu bo coś stukało na wolnych obrotach okazało sie że tryb wszystkie części zamówiłem nowy łańcuch rozrządu ten tryb i cos tam jeszcze ale z kąpletnego braku czasu nie moge tego motoru złożyc. Szukam fachowca który by mi zmontował ten silnik dostarczył bym cały motocykl wszystkie części są w kartonach nic nie zgubione. Jeste z Kępna woj. wielkopolskie szukam gogos z wielkopolski albo dolnośląskie ok 100km od kępna

ten post nie jest zadna reklama ani niczym w tym rodzaju:

W wakacje kuplowi w dywersji rozlecial sie uklad przeniesienia napedu z rozrusznika na wal, ci co znaja dywersje to wiedza ze trzeba rozpolowic slinik zeby dostac sie do sprzegla rozrusznika itp. Zaoferowalem sie kumplowi ze mu to zrobie, podczas rozkladania silnika potrzebowalem sciagnac magneto a ze nie mialem sciagacza (dotaczanie nie wchodzilo w gre bo byla sobota) podskocylem do serwisu motocyklowego zeby mi sciagneli magneto, jeden z mechanikow pytal sie co i jak z tym silnikiem i tak sie zaczela rozmowa. Dopytywal sie czy robie to sam i zadal mi pytanie czy wiem wogole ile kosztuje w serwisie to co ja wlasnie robie. Ja nie mialem zielonego pojecia to on mi na to ze wyciagniecie tego silnika z ramy rozpolowienie, zlozenie i ponowne wsadzenie do ramy wraz z uzbrojeniem kosztowalo by mnie kolo 500-600zl, jesto to ocywiscie koszt bez jakiejkolwiek naprawy samo rozebranie i zlozenie. Dodam ze naprawa usterki u kumpla wszla go rowne 600zl wraz ze wszystkimi czesciami uszczelkami oraz podnozkiem ktory polamal ;) do tego gratis synchronizacja i czyszczenie gaznikow na wiosne :cool: itp.

Jezeli ktos ma mozliwosc kontaktu z tym warsztatem " MOTO-NAWROT " to nie ch sie dowie ile kosztuje poskladanie silnika wraz z wlozenie do ramy. Raczej "popularne" serwisy nie chca skladac motocykli ktore sa w czesciach, nie mowie tu o serwisach z sercem (zapewne takie jak maja nasi moderatorzy).

Pozdrawiam

Edytowane przez Asmodan