SiwyKLR Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 WitamOd jakiegoś czsu przy odpalaniu zimnego motocykla, rozrusznik kręcił a silnik stał w miejscu, co jakiś czas też z silnika wydobywały się trzaski.Po ściągnięciu lewej pokrywy od silnika okazało się że to duże koło zębate na wale raz łapie a raz lekko się kręci.Więc to jest przyczyna.Problem polega na tym że nie moge się do tego koła dobrać. Nie idzie ściągnąć koła zamachowego :banghead: Odkręciłem nakrętke z wału, trzy śrubki na inbusa i nic.Nie posiadam orginalnego ściągacz, używam ściągacza do łożysk :) Miał ktoś podobny problem, wie jak sobie z tym poradzić :icon_question: :icon_question: :icon_question: Czy muszę szukać tego koła nowego czy idzie to jakoś podreperować?? Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuje :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Sprzeglo rozrusznika do wymiany , pewnie w XT jest podobnie jak w KLR, na magnecie masz mocowane drugi element (walki zasprzeglajace) wspolpracujace z tym duzym kolem, najprawdopodobniej musisz wymienic obydwa elementy . Nie sciagniesz magneta takim sciagaczem , musi byc wkrecany w srodek magneta mozesz go dorobic na tokarni, mi gosc dorobil za 5 zl :) Edytowane 16 Listopada 2006 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Przedmówca ma racje, że to rozwalone jest sprzęgło rozrusznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Ten sciagacz dorobiony musi byc z porzadnego materialu i miec srube z konkretnym gwintem. Wkrecasz sciagacz w kolo i napinasz sruba, ktora dokrecasz do koncowki walu korbowego. Jezeli mimo zastosowania duzej sily na srubie sciagacza kolo dalej nie schodzi to uderzasz solidnym mlotkiem w leb sruby sciagacza i pod wplywem uderzenia w 99% kolo puszcza.Niestety moje Suzuki jest w tym 1% gdzie tak latwo nie schodzi :wink:. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Ja mam pytanie o sprzęgło rozrusznika , a mianiowicie dzis przez moment sprzeglo mi nie zalapalo , pewnie juz jest zmeczone zyciem , tymbardziej ze chwilowo odpalam bez dekompresora (czekam az mi przysla sprezynke do dekompresora) i troszke to sprzeglo ma utrudniona prace :/ . Czy mozna jakos reanimowac takie sprezegielko, to cos jak w XT czyli wieniec z walkami i duza zebatka z miejscem gdzie te rolki zalapuja. Ktos napisal w innym poscie ze te rolki mozna dotoczyc ciutke wieksze, robil ktos to ?? Nowy zestawik to jedyne 1200 zl to 40% wartosci motocykla :) link do fiszki http://www.bikebandit.com/partsbandit/show..._id~1295336.asp Edytowane 19 Grudnia 2006 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Ja dorabiałem rzeczone rolki do TW200, docinając z wiertła grubszego o 0,5 mm niż wykazało zmierzenie wytartych rolek. Zaryzykowałem i działa. Skąd wziąć materiał odpowiednio twardy żeby się nadawał? Z walcowej części wiertła do stali, uciętego cieniutką tarczą diaksa na zimno, czyli z polewaniem wodą podczas cięcia.Powodzenia. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi