kuras31 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Pierwsza byla motorunka pozniej ogar 200(komar) wsk125,mz250TS,mz250ETZ i obecnie od 3 sezonow Yamaha r6 99' ale przymierzam sie teraz do cbr 900 cs33:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ratownik12 Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 od piątku honda hornet 600 z 2006 :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawyerek Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Ja zacząłem 1.5 roku temu od skutera (gilera stalker), a od końca października zeszłego roku garażuje Yamahę XJ6 diversion:-). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro1990 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 pierwsze własne dwa kółka to motorynka Pierwszy japoniec honda rebel 125, kawa kmx itp, obecnie Monster 620 dark ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 moje pierwsze dwa kółka nienapędzane siłą mięśni to CZ175 z 1961 lub 1962 roku Był to motocykl dziadka, który stał kilkanaście lat, dosłownie, pod gruszą na ogrodzie. Zabrałem się za niego jakoś w wieku 16-17lat i przy pomocy ojca przywróciłem do stanu używalności. Użycie słowa odrestaurowałem to było by spore nadużycie. Motocykl zyskal wówczas nowy lakier, tapicerkę siedzenia, niestety również tłumik od MZ. Zostawiłem w nim oryginalną elektrykę nie licząc cewki od Trabanta. Na szczęście nie zrealizowałem pomysłu zamontowania migaczy. Największą wówczas zabawą było czyszczenie utlenionego aluminium żeby odzyskało swój dawny połysk. W kązdym razie motocykl rozebrałem do ostatniej śrubki i złożyłem sam... kilka śrubek zostało ;-) Jeździłem nim dopóki nie zacząłem jeździć autem. Potem stanął w garażu i tak stał kolejne 18lat, aż zabrał się za niego mój młodszy o tyleż samo lat brat. Obecnie motocykl odzyskał oryginalne barwy, tłumik, sporo elementów zostało zregenerowanych, kupiony został drugi silnik żeby poskładać wszystko jakoś do kupy (poprzednio był problem z 4 biegiem). Brat niestety stracił zapał do złożenia teraz tego do kupy i stoi sobie moto w częściach czekając na lepszy czas. Może jak minie czas burzy i naporu, zabiorę klamoty do siebie i spróbuję to wszystko poskładać, i zarejestrować już jako zabytek. Na pewno go nie sprzedam. Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackdevil Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Witam Przygodę z motocyklami zacząłem od motocykla wsk 125 mając 12 lat:D Następnie w wieku 14 lat była jakże potężna maszyna Mz 250 ETZ podążając dalej krokiem "co dwa lata" zakupiłem mając 16 lat wynalazek cz 250 cross (dzika maszyna) aż w końcu dotrwałem do pierwszego japończyka jakim była Honda cbr 600 F2, potem była przerwa i teraz szukam jakiegoś ciekawego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid14155 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Jawa Robby 50 -- 2 sezony na niej przelatałem a teraz Yamaha XT 600 --drugi sezon leci :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIZU39 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Witam Wszystkich. Nie licząc właśnie motorynek i MZ to poważnyą maszyną jeżdże od roku jest to BMW K1200R z 2006r. Wrażenia są niesamowite od potwornej mocy 163km i szybkości (rekord na bezpiecznej trasie 280) i dalej drogi brakowało. Do tego bardzo bezpieczna w prowadzeniu, żadnego szarpania zrywania i świetnie trzyma na zakrętach. Super maszyna! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazkader Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Nie rozumiem poważna maszyna?Czyż WSK 175 w wieku 14 lat od ,której zaczynałem to niepoważny sprzęt?Macie pojęcie co robił ze mna taki wynalazek w tym wieku?!Pozdejmowane wszystkie elementy ,które dociążały zbędnie pędzidło.Bak pamietam był założony od rometa.Cewki w kałuzach się zatapiały żużle na świecach itd.ile razy trzeba było to dopchac do domu...i tak się uczyło motocyklizmu.a teraz Yamaha,Honda wszystko jak w zegarku.gdy nie odpali to ojej!!!Tysiąc zapytan na forum.Nie toze jestem przeciwnikiem bo sam w terenie jeżdże Yamahą a na szosie GSXRem ale nie dzielmy tego na poważne i nie poważne.A i dwie WSK-i 175 też jeszcze posiadam z sentymentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Więc... MZ ETZ 250 -> Honda VFR750Rc24 -> Honda VFR750Rc36 :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdoch2 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) Cześć, zajrzałem do was , to sie przyznaje... Zaczęło sie od WSK-i "czwórki" (odrestaurował tato swoją maszynkę dla syna :notworthy: - miałem chyba 14/15 lat) kolejna to odjechana jak na tamte czasy ETZ 150 - z tarczówką :buttrock: W sumie to ..... (oprócz ogara i jawki) to WSK 175, 2 lub 3x ETZ 150, ETZ 250, ETZ 251, CZ 350, Jawa 350, IŻ 350 w stylu easy rider (ot epizod taki) raczej z żadnym sie dłużej nie wiązałem.... potem dłuuuuga przerwa ... życie (szkoła, rodzina i organizacja "zaplecza") no i 3 lata temu nareszcie powrót - Yamaszka XT 350, po roku kolejna Yamaszka tyle że TTR 600, a teraz KTM EXC 400. Na razie pozostaje w piachu, kurzu i błocie. Pzdr Edytowane 3 Kwietnia 2010 przez murdoch2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Pierwszym poważnym... Całkowicie legalnym i niezawodnym ? Honda cb 500 ! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldSchool Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 CB 400 N z '82 r. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belor Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Obecny, czyli Honda CB450s '89 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespucci Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Komar -> Junak M10 (jeszcze go mam :) ) -> MZ ETZ 251 -> Honda CX 500 Międzyczasie jeszcze była Riksza typ WSK M06 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi