Skocz do zawartości

Nieco to (po)trwalo, ale od wczoraj jestem posiadaczem..

JareG
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No to tylko jeden wtrat z mojej strony dotyczacy jazdy w okularach.

Nosze oklury od bardzo dawna i tylko w nich jezdze a wiec:

posiadam kaski bez szczekowe, kiedys byly to typowe orzeszki a teraz otwarte na choppera :notworthy:

Sztuk dwie: jedna na miasto bez szyby, tylko gogle ( typowa laserka ), drugi z szyba aby za miastem nie jesc owadow i innego swinstwa :lalag:

ISRA: 27062
SREU: 614

Prałat napisał:

: nie moge założyć przeciwsłonecznych (ale sa nakładki),

Prałat, a testowałeś szkła korekcyjne przyciemniane ? Ja mam takie do katamaranu i musze przyznać, że na lato jak znalazł. Może to jest rozwiązanie ?

Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość...

piwo napisał:

Prałat, a testowałeś szkła korekcyjne przyciemniane ? Ja mam takie do katamaranu i musze przyznać, że na lato jak znalazł. Może to jest rozwiązanie ?

Piwo, mam fotochromy, ale to mało. Jak mi latem poświeci czasem od przodu, to się kiepsko jedzie. Co do Jet-ów, to kupiłem latem jakiegos "anglika" (lezyw garażu, nie pamietam nazwy, ale pełno tego). Ładny, skorupa zewn. nie jest zbyt wielka, więc nie wyglądam jak z wodogłowiem. Pomijajc fakt, że jest płytki i w chłodne dni dmucha po potylicy, to kask ma "bajeranckie" plastikowe kłapki wentylacyjne. Podczas I jazdy mnie juz trafiało - pęd powietrza wprawia je w takie drgania, że brzęcznie przyprawia o furię. Podniesionych nie słychać, ale zamknietę paskudnie dają o sobie znać. W przyszłym sezonie poszukam fajnej szczęki...

Na motocyklach za mocno się nie znam, ale z racji wrodzonej ślepoty, o brylach mogę sie wypowiedzieć (moje już mi prawie wrosły). Wystarczy w kasku rozchylić mocno paski na boki i głowizna wchodzi ze szkłami na nosie. A potem to już luzik. Poza parowaniem, żaden kłopot.

Prałat napisał:

Piwo, mam fotochromy, ale to mało.

No tak, ale fotochoromy nie ściemnia się do takiego stopnia jak przeciwsłoneczne korekcyjne. Na prawde polecam. 70-80 % zaciemnienia w dowolnym kolorze(szary, zielony, czarny, czerwony) - szkła plusy, minusy na astygmatyzm - jakie chcesz/potrzebujesz zamawiasz u optyka, on wkłada w oprawki i jedziesz :notworthy:

Na prawdę polecam, działaja jak normalne przeciwsłoneczne a dodatkowo widzisz w nich wyraźnie :)

Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość...

piwo napisał:

No tak, ale fotochoromy nie ściemnia się do takiego stopnia jak przeciwsłoneczne korekcyjne. Na prawde polecam. 70-80 % zaciemnienia w dowolnym kolorze(szary, zielony, czarny, czerwony) - szkła plusy, minusy na astygmatyzm - jakie chcesz/potrzebujesz zamawiasz u optyka, on wkłada w oprawki i jedziesz :banghead:

Na prawdę polecam, działaja jak normalne przeciwsłoneczne a dodatkowo widzisz w nich wyraźnie :crossy:

A dzięki! O tym nie pomyślałem. No to mam problem rozwiązany.