dark_rider Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Witam :buttrock: Zamierzam wypolerowac pokrywy w mojej XV 750. Zastanwaim sie tylko co z czarnymy napisami "Yamaha" ktore znajduja sie właśnie na pokrywie? Czy mam je omijać (czy to możliwe?) , czy tez wypolerowac a potem pomalowac? Jesli pomalowac to czym i czy nie bedzie to potem schodziło? Farba powinna być spełniać okreslone warunki. Nie chce odwalać "fuszerki" Dzieki za wszytskie sugestie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Witam.Polerowałem w zeszłym roku dekle w mojej XV-ce.Pracowałem szybkoobrotową wkrętarką z odpowiednią przystawką do polerowania.Niedoskonałości odlewu przy gwintach, okienku itp. miejscach zjechałem papierkiem ściernym. Nastepnie na tą przystawkę od wkrętarki nakładałem pastę polerską i jaaazda!!!Literki ocalały - wystarczyło tylko z nich resztki pasty powyciągać szmatką. Pozdrawiam Edytowane 12 Listopada 2006 przez Lolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Też to robiłem kiedys w 535. Najpierw był papier ścierny (zdarcie warstwy ochronnej), potem papier wodny, potem tarcza polerska i jazda. Szczeliny można obrobić dremelkiem. Nie wiem, czy polerkę można pokryć jakimś lakierem bezbarwnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Niby można prysnąć bezbarwnym ale obawiam się , ze będzie to potem się łuszczyć.Nie raz juz widziałęm łuszczycę :D na dekielkach.Widac to często na koreańskich sprzętach (zwłaszcza na motorowerach) Jesli się fachowo zrobi polerkę to potem jest łatwa w utrzymaniu.Wystarczy od czasu do czasu przejechac jakąś miękką szmatką z pasta i jest OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 No ja polerowałem specjalnymi pastami do lusterka niemal, ale po jakimś czasie utlenianie było już widoczne. dalej się nie bawiłem, bo sprzedałem moto. A co do łuszczenia...tez się tego obawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Ja mam motocykl w garażyku.W papuciach zchodze i sobię dłubię i czyszczę. Jak się zrobi polerkę to niestety trzeba o nia dbać,Jak ktoś nie ma zbytnio czasu to moż się faktycznie zacząc utleniać. Lubię mieć błyszczący , wypicowany motocykl więc ja problemu z utlenianiem nie miałem.Po każdej jeździe - minutka ściereczką pył powycierac itp.. i polerka się świeci ):D:): Tylko czasami jak się ciśnie to się tak nagrzewaja delke,że się podeszwa gumowa przylepia!OJ wtedy to jest doczyszczenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Witam wszystkich. Już myślałem, że temat umarł bo nikt nie chciał sie wypowiedzieć, a tu prosze- kilka odp. w ciagu paru chwil. Dzięki :biggrin: Generalnie teoretyczną wiedze o polerce juz mam- przestudiowałem wszytskie watki na forum. Obawiam sie tylko o napisy w deklach takie jak tutaj: http://img74.imageshack.us/my.php?image=zdj281cierg4.jpg Jak widać dekiel jest ładnei wypolerowany a w środku jest czarny napis HONDA. Nie wiem czy jest on odnowiony czy tak jak pisał Lolo literki podczas polerki nie cierpią? :clap: Pozdrawiam :buttrock: Edytowane 12 Listopada 2006 przez dark_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi