Andon13 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Kupiłem motocykl po lekkim szlifie, ale w pełni odmalowany. Problem polega na tym, że poprzedni właściciel jedynie polakierował motocykl i nakleił naklejki. Nie było by z tym większego problemu gdyby nie myjnia.... Na motocyklu jest duzo drobnych naklejek które podczas mycia zaczynają się odklejać.... Chciałbym położyć na całośc klar i po kłopocie :icon_twisted: . I tu kilka pytań:Jaki kupić klar?Czy może to być lakier akrylowy bezbarwny?Czy moge kupić takowy w sprayu, czy musze to zrobić pistoletem?Ile powinienem położyć warstw?Z góry dziękuje za odpowiedz :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 napewno nie szprajem :icon_question: mysle ze ze 2 warsty musial bys polozyc Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 dokladnie nie maluj sprayem i musisz położyć conajmniej 2 wasrtwy i nie rób czasem tego na wolnym powietrzu o tej porze roku-klar musi schnąć conajmniej z 10-12 godzin w ciepłym pomieszczeniu, bo inaczej może Ci się zrobić matowy jak będzie zimno i nawet polerka nie pomoże i po kilku dniach Ci moga wyjść plamy i odbarwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 A czemu nie sprayem?W sumie juz kupiłem w sprayu i nastawiłem się na tego typu zabieg....Chodzi mi o to żeby tylko naklejki pokryć czymkolwiek żeby sie nie odklejały....Macie jekieś konkretne propozycje?Bo jak sprayem mam spie**** całą robote to chyba szkoda lakieru....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Pistoletem lepiej malowac bo sprayem, szczegolnie na tak duzej powierzchni moze wyjsc kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Pistoletem lepiej malowac bo sprayem, szczegolnie na tak duzej powierzchni moze wyjsc kiepsko.A po czym to stwierdziłeś?W sumie już klar mam wiec pytam tylko po to zeby nie spier...... roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lambada34 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) A po czym to stwierdziłeś?W sumie już klar mam wiec pytam tylko po to zeby nie spier...... roboty! Witam, wypróbuj na czyms i sie przekonasz jak Ci wyjdzie dobrze to kładź na motocykl i już, koniec filozofi. Spray bedzie sie trzymal, jak wszystko zrobisz dobrze. Edytowane 9 Listopada 2006 przez lambada34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PADRE Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Andon-litości,podaj więcej dokładnych danych.Jaką farbą jest to pomalowane(akryl,akryl-metaliczny,syntetyk,może inny wynalazek),ile czasu minęło od tego malowania(do 48h,czy może więcej niż tydzień);Od tych szczegulików zależy odpowiedż:czym i jak zrobić to co sobie życzysz.I NIE WSTYDZIĆ SIĘ EFEKTU! pozdro-PADRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Haczyk jeszcze tkwi w tym że nie wiesz jak te naklejki sie zachowają pod lakierem. Jeśli to są zwykłe naklejki jakimi sie okleja reklamy to masz 100 % pewności że pod lakierem sie zmarszczą. Powinieneś pomalować jakąś małą częśc owiewki z naklejką żeby przetestować czy nadają sie pod lakier Powinieneś pomalować jakąś małą częśc owiewki z naklejką żeby przetestować czy nadają sie pod lakier Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PADRE Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Mistrzowie-litości;jeżeli farba będzie starsza niż 24 h. beż zmatowania powłoki zlezie wam to wszystko prędzej niż to sobie wyobrażacie. pozdro-PADRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Nie wiem czym jest pomalowany motocykl bo nie znam się na tym..... ale wygląda to tak:http://www.bikepics.com/pictures/683674/Wydaje mi się ze jest to akryl.Od malowania minęło więcej niż tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 A po czym to stwierdziłeś?W sumie już klar mam wiec pytam tylko po to zeby nie spier...... roboty!Bo wiele razy malowalem sprayem i pistoletem.Szczegolnie na duzych powierzchniach lepszy jest pistolet.Poza tym lakiery ze sprayow sa czesto marnej jakosci.Co do spieprzonej roboty...Jezeli masz doswiadczenie w malowaniu to dawaj.Jesli nie, to daruj sobie.Tylko zly na siebie bedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 W sumie doświadczenia to nie mam, ale coś z tym musze zrobić..... Jeszcze kilka razy pojade na myjnie i w ogóle będzie kibel.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lambada34 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 W sumie doświadczenia to nie mam, ale coś z tym musze zrobić..... Jeszcze kilka razy pojade na myjnie i w ogóle będzie kibel.... Jeżeli niemasz doswiadczenia to idź z tym do lakiernika wyjdzie Ci taniej niż jakbyś ty to robił i spiepszył i wtedy poszedł do fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG x] Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 A ja powiem tak. Korzystalem ze sprayu. Lakierowalem naklejki wlasnie reklamowe. Trzeba uwazac zeby nie przecholowac z iloscia bo na bank sie pomarszczy wszystko. Jak bedziesz delikatny i co jakies 15min bedziesz kladl kolejne warstwy to ladnie wyjdzie. ALE ODRADZAM. Na 100% to schrzanisz!!!! Widze juz ten scenariusz. Biale zacieki i splywajace naklejki po owiewce. Sliczny widok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi