Skocz do zawartości

PROWADNICE JUNAK! BA1054

Merh
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co wyczytałem,to porządnych prowadnic z brązu,jakie byly oryginalnie nie ma juz w sprzedaży.Stosują juz tylko żeliwo. Interesowałem sie tym bo musiałem u siebie wprawic cos nowego.

Mam dla Was opcje- są może chętni na prowadnice z brązu BA 1054 <ten z niklem>? jeli jest ktoś chętny niech pisze. Mowa o 15 kompletach prowadnic wykonywanych na zamówienie pod wymiar indywidualny.

Cena za komplet około 50zł + koszty przesyłki.

z tego co wyczytałem,to porządnych prowadnic z brązu,jakie byly oryginalnie nie ma juz w sprzedaży.Stosują juz tylko żeliwo. Interesowałem sie tym bo musiałem u siebie wprawic cos nowego.

Czesc

Nie rozsiewaj plotek, Tucholaki juz od dluzszego czasu robia z brazu BA1054. I robia dobrze. Zdjecia glowic po regeneracji glowic mozna obejzec na stonach "Dzikiego Junaka" i JP.

kooba73

sprzedają same prowadnice?

Sprawdz u zrodla:

Nazwa firmy: Zakład Elektromechaniczny Jarosław Stybaniewicz

Adres: Plac Zamkowy 1, 89-500 Tuchola

Województwo: pomorskie

Zakres działalności: regeneracja prądnic

Dodatkowy zakres działalności: naprawa silników elektrycznych, regeneracja głowic Junaka w BA1054

Adres EMAIL firmy: [email protected]

Telefon: (052)3343127

I jeszcze linka:

http://junak.ekoma.pl/article.php?story=20060510090938815

Edytowane przez kooba73

Hmmm a bedziesz robil prowadnice na 1 wymiar ?

Prawdę mówiąc to każda głowica junakowa ma inny wymiar otworów pod prowadnice (+dodatkowo wymiar na wcisk) ... więc wykonanie produkcji małoseryjnej :D nie ma sensu :D.

Robiąc głowicę samemu (zaoszczędzając parę dziesiątek :lalag: ) przy założeniu, że nie masz odpowiednich narzędzi narażasz się na zdecydowanie wyższe koszty.

Junak nie jest tanim motocyklem w remontach i utrzymaniu. A próbując oszczędzać biorą się mity o awaryjności junaka ...

Pozdrawiam

Rowniez radze wyslac cala glowice do Jarka i poprosic o zrobienie.

Dotychczas czytalem same pozytywne opinie o jego robocie zarowno elektrycznej ( pradnice ) jak i mechanicznej, a niewiele jest w Polsce miejsc gdzie mozesz taka glowice oddac do regeneracji i miec pewnosc ze nic nie sknoca. Zdecydowanie oplaca sie wydac wieksze pieniadze wlasnie na to i miec Junaczka ktory ma lepsze osiagi niz srednia krajowa i nie psuje sie co 100 km.

Adam M.

Od siebie dodam jeszcze, że regeneracja w Tucholi nie jest wcale droższa niż gdzieś indziej.

Ceny regeneracji w mniej lub bardziej sprawdzonych warsztatach zaczynają się od 300zł.

Więc gruntowna regeneracja w sprawdzonym i polecanym zakładzie za 350zł to raczej nie dużo.

dziekuje za odpowiedzi i podpowiedzi :) ciagle szukam,bo 350zl to jednak niemały wydatek :/ tym bardziej dla kogos kto sie uczy :/

wiem ze najlepiej oddac głowice do dobrego,profesjonalnego zakladu,ale sami wiecie ze niektorzy nie maja dutków na wszystko :/

chociaz z drugiej strony lepiej juz wydac wiecej i miec spokoj niz pozniej narzekac ze sie zepsuło jeszcze wiecj niz tylko prowadnice ;)

tys prowda! zobaczy sie co i jak hehe. motor i tak bedzie jezdził :clap: