Merh Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 z tego co wyczytałem,to porządnych prowadnic z brązu,jakie byly oryginalnie nie ma juz w sprzedaży.Stosują juz tylko żeliwo. Interesowałem sie tym bo musiałem u siebie wprawic cos nowego. Mam dla Was opcje- są może chętni na prowadnice z brązu BA 1054 <ten z niklem>? jeli jest ktoś chętny niech pisze. Mowa o 15 kompletach prowadnic wykonywanych na zamówienie pod wymiar indywidualny.Cena za komplet około 50zł + koszty przesyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooba73 Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 z tego co wyczytałem,to porządnych prowadnic z brązu,jakie byly oryginalnie nie ma juz w sprzedaży.Stosują juz tylko żeliwo. Interesowałem sie tym bo musiałem u siebie wprawic cos nowego. Czesc Nie rozsiewaj plotek, Tucholaki juz od dluzszego czasu robia z brazu BA1054. I robia dobrze. Zdjecia glowic po regeneracji glowic mozna obejzec na stonach "Dzikiego Junaka" i JP. kooba73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merh Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 sprzedają same prowadnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooba73 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) sprzedają same prowadnice? Sprawdz u zrodla: Nazwa firmy: Zakład Elektromechaniczny Jarosław Stybaniewicz Adres: Plac Zamkowy 1, 89-500 Tuchola Województwo: pomorskie Zakres działalności: regeneracja prądnic Dodatkowy zakres działalności: naprawa silników elektrycznych, regeneracja głowic Junaka w BA1054 Adres EMAIL firmy: [email protected] Telefon: (052)3343127 I jeszcze linka: http://junak.ekoma.pl/article.php?story=20060510090938815 Edytowane 9 Listopada 2006 przez kooba73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merh Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 serdecznie dziekuję!! chodzi własnie o to zeby dostać same prowadnice,bo oddac wlowice do roboty,to zapłacę za nią dodatkowo pare dziesiątek.a moglbym wtdac je na co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatka Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Hmmm a bedziesz robil prowadnice na 1 wymiar ?Prawdę mówiąc to każda głowica junakowa ma inny wymiar otworów pod prowadnice (+dodatkowo wymiar na wcisk) ... więc wykonanie produkcji małoseryjnej :D nie ma sensu :D. Robiąc głowicę samemu (zaoszczędzając parę dziesiątek :lalag: ) przy założeniu, że nie masz odpowiednich narzędzi narażasz się na zdecydowanie wyższe koszty.Junak nie jest tanim motocyklem w remontach i utrzymaniu. A próbując oszczędzać biorą się mity o awaryjności junaka ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Rowniez radze wyslac cala glowice do Jarka i poprosic o zrobienie.Dotychczas czytalem same pozytywne opinie o jego robocie zarowno elektrycznej ( pradnice ) jak i mechanicznej, a niewiele jest w Polsce miejsc gdzie mozesz taka glowice oddac do regeneracji i miec pewnosc ze nic nie sknoca. Zdecydowanie oplaca sie wydac wieksze pieniadze wlasnie na to i miec Junaczka ktory ma lepsze osiagi niz srednia krajowa i nie psuje sie co 100 km. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Od siebie dodam jeszcze, że regeneracja w Tucholi nie jest wcale droższa niż gdzieś indziej. Ceny regeneracji w mniej lub bardziej sprawdzonych warsztatach zaczynają się od 300zł.Więc gruntowna regeneracja w sprawdzonym i polecanym zakładzie za 350zł to raczej nie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merh Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 dziekuje za odpowiedzi i podpowiedzi :) ciagle szukam,bo 350zl to jednak niemały wydatek :/ tym bardziej dla kogos kto sie uczy :/wiem ze najlepiej oddac głowice do dobrego,profesjonalnego zakladu,ale sami wiecie ze niektorzy nie maja dutków na wszystko :/chociaz z drugiej strony lepiej juz wydac wiecej i miec spokoj niz pozniej narzekac ze sie zepsuło jeszcze wiecj niz tylko prowadnice ;)tys prowda! zobaczy sie co i jak hehe. motor i tak bedzie jezdził :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi