Doktor Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Co do pojemności to napewno nikt w tym ja nie bedzie nawet myślał aby kwestionować prymat VN'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRACO Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 No to w jednym sie zgadzamy i mam nadzieje ze jest to dobry poczatek i bedziemy sie zgadzac w wiekszej ilosci spraw :banghead: :icon_razz: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Pax!!! Pojemność to nie wszystko - macie rację. Dopasowanie do moto, to mega indywidualna sprawa. I co byscie nie napisali za mądrości, to i tak każdemu nie podpasujecie. Jeden kupi 500 na początek i z kleksem w spodniach bedzie wchodził w zakręty, drugi 1100 i da sobie radę. Co człowiek, to inna opinia. A nich się koleś jeden z drugim przejedzie na duzym moto, jako pierwszym sprzęcie. Byle nic złego sie jemu,czy komuś nie stało. 2m i ponad 100kg...nie ma sensu zaczynać od małego cruisera, bo się nie nauczy jeździć, jak przy manewrowaniu kierą będzie o kolana bić. ludziska trochę demonizują te pojemności i jak słyszą ponad litr, to biją się w czoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Własnie przejrzałem wszystkie posty Draco , zdecyduj sie w końcu ile Twoje moto waży , cytuje"371 goły , 400 ubrany " ,"ponad 400","50 kg cięższy od Rocketa"i dzisiaj 395 , katalogowo 349 motocykle Świata 2004 , 2005 , 2006,chciałem sprawdzić na stronie kawy ale tych danych nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Ja uważam że żle bym się czuł na małej poj. może dlatego że po przerwie zacząłem jazdę odrazu od HD soft i dlatego sprowadzam road stara to pewnie też pewnie kompleks nie być gorszy ,ale tak naprawdę to w tych dużych czuć te drgania i lubię czuć ten ciężar pod sobą{nie w tym sensie}.MA TO SPRAWIAĆ NAM PRZYJEMNOŚĆ I RADOŚĆ. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRACO Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Ksiazka serwisowa Kawasaki VN 2000 rok 2006 motocykl suchy 340 kg gotowy do drogi 371 kg moj egzemplasz z tymi dodatkami i paroma innymi 395 kg moze gdzies podalem 400 ale te 5 kg to blad pomiarowy ze mna i klamotami kolo 523kg i to mozesz przyjac a juz myslalem ze skonczylismy ten temat i uwazam ze tak jest Edytowane 5 Listopada 2006 przez DRACO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Wszystkie katalogi podają wage suchego motocykla , wieć idąc za Twoim tokiem myślenia do wszystkich moto ,które wymieniłem ,należy dodac około 30 kg na płyny , wiec VN dalej bedzie 5 pod wzgledem masy.Teraz ja tez uważam temat za wyczerpany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRACO Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 No i niech tak zostanie 5-te miejsce tez punktowane :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Masę to trzeba ograniczać a nie chwalić się kto ma cięższy motocykl :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Nie wydaje się wam że do pewnego momentu ,wszystko w nadmiarze szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Masę to trzeba ograniczać a nie chwalić się kto ma cięższy motocykl :biggrin: To juz chyba normalka ,że sie z Toba zgadzam :cool: ale tylko jeśli chodzi ofabrykę , bo jak większość motonitów sam mase swojego moto podniosłem ( gmole, lihtbary itp. duperele) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdal Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Dla mnie to mala przesada i brak rozsadku aby na pierwsze moto zaraz po egzaminie brac sie za duze ciezkie i mocne moto do tego trzeba dorosnac :buttrock: Witam a skąd wiesz ile ma lat .Jak będzie jeżdził z głową na karku to nic mu nie będzie,a co zaróżnica na jakiej maszynie siedzi :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRACO Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Nie chodzilo mi o dorastanie w sensie wieku bo to z tym ruznie bywa ( czasami 20-paro latek jest doroslejszy od 40-latka) ale o dorosniecie umiejatnosciami i rozwaga w tym co sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdal Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Nie chodzilo mi o dorastanie w sensie wieku bo to z tym ruznie bywa ( czasami 20-paro latek jest doroslejszy od 40-latka) ale o dorosniecie umiejatnosciami i rozwaga w tym co sie robi :buttrock: Draco zpełnym szacunkiem dla Ciebie i pojzdów jakimi latałeś ,mój pierwszy nabytek to Junak 30 lat temu potem długa przerwa i jest Drad Star 1100, spróbuj mnie przekonać że zrobiłem błąd kupując duży motocykl taki chciałem i taki mam .Mam do niego ogromny szacynek i cały czas się go boję i uczę a raczej ludzi któży są na drodze byłemzawodowymkierowcąi wiem co ludzie potafiąwywinąć na jezdni mimo to uważam że zakup był trafionyi decyji bym nie zmienił :icon_mrgreen: Nie chodzilo mi o dorastanie w sensie wieku bo to z tym ruznie bywa ( czasami 20-paro latek jest doroslejszy od 40-latka) ale o dorosniecie umiejatnosciami i rozwaga w tym co sie robi :lalag: Draco zpełnym szacunkiem dla Ciebie i pojzdów jakimi latałeś ,mój pierwszy nabytek to Junak 30 lat temu potem długa przerwa i jest Drad Star 1100, spróbuj mnie przekonać że zrobiłem błąd kupując duży motocykl taki chciałem i taki mam .Mam do niego ogromny szacynek i cały czas się go boję i uczę a raczej ludzi którzy są na drodze byłem zawodowym kierowcą i wiem co ludzie potafiąwywinąć na jezdni mimo to uważam że zakup był trafionyi decyji bym nie zmienił :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Tyle, że XVS 1100 to żaden potwór. To raczej łagodny motocykl , łatwy do opanowania. Nieco inaczej wyglądała by sprawa jak by ktoś na pierwsze moto kupił sobie Rocketa czy innego 100 KM power cruisera :icon_mrgreen: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi