nufry Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Witam, sprzedałem silnik do mz ts 250 i nie spisalem zadnej umowy, czy taka umowa jest wymagana? czy silnik jest traktowany jako część wymienna ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Nie ma problemu. Silnik to częśc wymienna. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygizz Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Mam takie pytanie, czy teraz w książce pojazdu lub w ogóle w dokumentach są wpisane numery silnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PADRE Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Z doświadczenia wiem,że w pojazdach z wyższej półki od momentu urodzin,z zakładu ,który to wyprodukował idzie historia w postaci książki pojazdu,w której to są ujęte wszystkie istotne części(można trafić nawet numer rozrusznika-nie mówiąc o silniku).W naszym przypadku numer silnika wymagany jest jedynie dla pojazdów rejestrowanych po raz pierwszy w kraju,i to jedynie przy opłacaniu podatku akcyzowego.Przy samej rejestracji już go nigdzie nie wpisują.Jedyny ból jaki może nas spotkać, to w razie kontroli na drodze-zgodność numerka na silniku z poszukiwanym jako skradziony.I to by było na tyle! pozdro-PADRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Punkbuster Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 według nowych praw unujnych obowiązujących w naszym kraju silnik nie jest ważny tylko rama.kiedyś nr silnika tez był potszebny.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi