rysiu8 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Witam.Tak jak juz wspomniałem kupiłem tarcze hamulcowe,powoli zabieram sie do ich wymiany :biggrin: Lecz mam mały problemik która tarcza na która strone :banghead: Oglądałęm tarcze stare jak i nowe i na żadnych nic nie jest napisane oprocz minimalnej krawedzi i wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Obojętne jest którą tarczę założysz po której stronie. Mają one takie same wymiary geometryczne. W zależności jak masz wywiercone otwory w tarczy, dla celów estetycznych, przykręć tak (nie wiem jak to opisać) aby wywołać wrażenie "wychodzących" otworów na zewnątrz podczas obrotu koła.Ale prawdopodobnie masz dwie tarcze jednakowe, więc efekt będzie połowiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Witam.Tak jak juz wspomniałem kupiłem tarcze hamulcowe,powoli zabieram sie do ich wymiany :buttrock: Lecz mam mały problemik która tarcza na która strone :) Oglądałęm tarcze stare jak i nowe i na żadnych nic nie jest napisane oprocz minimalnej krawedzi i wykonawcy. tarcze są identyczne (tzn mają oczywiście "prawą i lewą stronę") przy nowych nie ma się nad czym zastanawiać natomiast co do używanych to są dwie teorie albo zakładać tak jak pracowały wcześniej(no ale muszą być oznaczone przy zdejmowaniu) albo właśnie odwrotnie...jeżeli mają wyczywalny luz w stronę, którą pracowały wcześniej to może lepiej założyć je odwrotnie wtedy nie powinno być żadnych efektów przy hamowaniu.... ( jak jeździłeś na zwalonych to wiesz o czym mówie). Ja mam u siebie tarcze (nówki) z Hajki '05 :biggrin: pees. i pamiętaj, żeby śruby wkleić na "klej" do gwintów i dać nowe klocki pees2. jakby co mam 2 tarcze do sprzedania (bez luzów i proste - złotą i srebrną ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Skoro mowa o tarczach hamulcowych w Suzi, to czy luz na nitach (luz przód tył) może być przyczyną drgań kierownicy podczas hamowania przy pewnej prędkości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Skoro mowa o tarczach hamulcowych w Suzi, to czy luz na nitach (luz przód tył) może być przyczyną drgań kierownicy podczas hamowania przy pewnej prędkości?? może ale nie musi... u mnie poza efektem klinowania się tarczy w pierwszej fazie hamowania (czyli jedno stuknięcie) nic się nie działo nawet przy hamowaniu z 2.5 zł ale kumpel miał w 3/4 z '96 też luz tyle, że sporo większy i już przy hamowaniu rzucało nim ostro.. pewnie przy wiekszym luzie tarcza a raczej część robocza nie klinuje się na "nitach" w każdym miejscu idealnie tak samo :icon_twisted: (to już moje dywagacje :icon_exclaim: ) Edytowane 3 Listopada 2006 przez TUREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Kurde, mam luz na tarczach, jednak nie za duży. Żeby go wyczyć trzeba naprawdę mocno szarpać za tarcze. Przy hamowaniu z około 100-150km/h delikatnie telepie kierą, ale tylko w pierwszym etapie hamowania. Teraz nie wiem, pewnie tarcze przydałoby sie wymienić :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiu8 Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Dziekowac. :banghead: Mam jedna tarcze z luzami :cool: ,wiem o czym jest mowa jak zaczynasz chamowac a cały przód zaczyna drżec.Załoze i wtedy ocenie jaki towar zakupiłem.Wygladaja na nieskatowane,mam nadzieje ze podczas jazdy rownież bedzie komfortowo :banghead: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiu8 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Wkoncu znalazłem chwile aby założyc te tarzce ;) Efekt zaje.... odrazu inna jazda,az chce sie pomykac :crossy: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi