anretam Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Panowie jak w temacie może ktoś orientuje się jakie są wymiary simeringów do dyfra w uralu ( w zestawieniach części są tylko symbole: IMZ-8.101-05033 i IMZ-8.101-05039 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 naleśnik trza kupic oryginalny albo zamówic wysyłając stary tylko pewnie będzie kosztował z 80 zł a ruski z 5 zł a reszta jest dostępna jak pamiętamale wymiary ni chu chu człek zapomina a powinien wsio zapisac na wszelki zapas, ale jak by co masz namiary tam wszystkie dorabiają jak podasz śr. wałka otworu i wymagania co do pracy ( temp. olej czy płyn cham , itp. ) http://www.ggtrading.pl/glowna.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan123 Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Ten pierwszy (IMZ-8.101-05033) ma wym. 49,4 x 33,4 x 8,5 (dość nietypowe wymiary) ten drugi, w katalogu nie wiadomo jaki jest, bo w dyfrach przeważnie stosowany jest simering kołnierzowy, na którym niestety nie ma wymiarów tylko numer 72 - 05113 - b, można kupić w kompletach uszczelek do Urala, dniepra. Ja akurat kupiłem na ostatniej giełdzie w Łodzi, dałem za cały komplet 22,00 zł. Oczywiście od sowietów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Wymiary są nietypowe więc najlepszym rozwiązaniem jest kupno kpl. od ruskich na motobazarze :biggrin: POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anretam Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Dzięki PanowiePrawie już zwątpiłem, że ktoś odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m67 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Z tego co pamietam na atak można zastosować polski standartowy uszczelniacz (trzeba jednak przetoczyć tą tulejkę). Widziałem już też patent zamiany naleśnika na standartowy uszczelniacz i o dziwo u mojego kumpla w Emce chodzi to całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Uszczelnienie od wału kardana to włożyłem dwa polskie simeringi (przynajmniej w dnieprze wchodzoą oba :) ) o rozmiarach standardowych 50x34x10 i jak narazie to nic nie cieknie, fakt musiałem tylko tekko zewnętrzny kołnierz przeszlifować ale to nie problem. m67 mam prośbę do ciebie jak masz taką możliwość to opisz( ew. zamieść zdjęcia ) zamiany tego naleśnika na standartowy simering pozdrawiam :) zimową porą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 uszczelniacz -tzw placek mozęsz kupić za 5złu mnie średnie po sezonie nadaje sie do wymiany :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anretam Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 uszczelniacz -tzw placek mozęsz kupić za 5złu mnie średnie po sezonie nadaje sie do wymiany :)Irbit a masz może te cuda na zbyciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 mam :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anretam Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 mam :banghead:W takim razie nie bójmy się zapytać za ile rozstał byś się z nimi :notworthy: Może info na maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Mam nadzieje ze pamietacie jak bardzo pomaga w usunieciu wyciekow z dyfra dobrze dzialajace odpowietrzenie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anretam Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Adam przyznam , że dopiero raczkuje w temacie i chętnie przeczytam o odpowietrzaniu dyfra i ewentualnym jego szwankowaniuPozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Oddam za 5zł - jak wcześniej wspomniałem :eek:tylko koszty wysyłki jeszcze dochodza, jak jesteś zainteresownay to pisz do mnie na prywata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Mam nadzieje ze pamietacie jak bardzo pomaga w usunieciu wyciekow z dyfra dobrze dzialajace odpowietrzenie. Adam M. Eureka a ja cały czas dumam i dumam dobrze że nie zamawiałem uszczelniaczy za grubą kase a może najpierw zrobię odpowietrzenie ( durny ja) :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi