Wojt-Kamikaze Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Witam . Mam klopot z moją ZX-9R z 98' Normalnie se jechalem motorem ( na zalączonych światlach ) i wraz przestaly świecić ..... Okazalo sie że bezpiecznik jest wypalony..... wymienilem na nowy i znów przepala. Dawalem większy, też pali . Przeglądalem wtyczki, przelącznik światel. wszystko OK Dziś zobaczylem że kabel jest lączony, rozpiolem i na nowo polaczylem i chodzilo :bigrazz: ale na 2 km ( znów to samo ) Zauważylem ze, jeśli silnik jest WYŁĄCZONY i zalącze światla to Świecą !!!!! A jeśli zapale silnik i wlącze światla to zaraz pali bezpiecznik !!! CO ROBIĆ ?????? Czy są moze jakieś przekaźniki od światel ( albo jakaś kosta jebaana od światel ) THX za pomoc !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Zauważylem ze, jeśli silnik jest WYŁĄCZONY i zalącze światla to Świecą !!!!! A jeśli zapale silnik i wlącze światla to zaraz pali bezpiecznik !!! CO ROBIĆ ?????? a ja zauwazylem jedna rzecz - wlaczenie swiatel jak i silnika jest po prawej stronie w tym samym zespole przelacznikow. moja mala podpowiedz - zacznij stamtad szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 dokladnie tak jak koledzy mowia, to ze akurat silnik jest wylaczony nie oznacza ze to jest przyczyna, mialem kiedys podobny problem, okazalo sie ze przy delikatnym ruchu kierownicy bezpiecznik mi palilo, i okazalo sie ze kabel byl przetarty i gdy ruszylem kierą zwarcie powstawalo i po swiatlach. sproboj dac np na dlugie i zobacz czy tez pali. jezeli tak to zwarcie musi byc gdzies na kablu glownym zasilajacym swiatla przed lub w przelaczniku krotkie/dlugie. jezeli na postojowkach nie pali innych bezpiecznikow to mozesz odpuscic szukanie zwarcia w zegarach (chodzi o podswietlanie budzików). pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 ja mialem taki problem ze stopem na oko wszystko bylo ok z 10 bezp poszlo dopiero jak zalozylem szlaufik termokurczliwy na karzdy kabel z osobna to do dzisiaj jest ok Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi