Skocz do zawartości

Rybol - fotki, filmiki, ogólne wspominki

Browar
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie kawałek wcześniej jest instrukcja jak to zrobić na poszczególnych przeglądarkach, aby działało ściąganie na MEGAUPLOAD.

A tu znalazłem coś jeszcze lepszego, jeśli działa to problemy mamy z głowy.

Edytowane przez Vatzeque

elopek,

Mam dobrego plana co do filmów wiadomo jakie są te wszystkie darmowe serwery i inne badziewia, a może by tak założyć własną sieć, a dokładnie chodzi mi o http://hamachi.pl/ jest to wirtualna sieć, każdy by wtedy mógł udostępniać piliki komuś innemu i nie trzeba by sie wtedy było bawić w wrzucanie na serwer tylko poprostu udostępnić plik(tak jak sie to robi w sieci lokalnej) Żeby szło się połączyć z innym użytkownikiem w programie musi się świecić zielona lampka, jeżeli sie nie świeci to najczęściej wina firewall'a trzeba go wyłączyć na ten moment. Aha a jeżeli chce ktoś coś udostępnić to musi mieć włączone udostępnianie innych plików w panelu sterowania...

download: http://hamachi.pl/index.php?PHPSESSID=19c7...17cbdaff&page=2

Utworzyłem już sieć:

nazwa: forum.motocyklistow.pl można kopiowac w takiej formie

hasło: forum.motocyklistow.pl

Jeśli pomysł się nie spodoba usune sieć...

Najlepiej jak będziecie instalować hamachi to podawajcie nick'i z forum lub zbliżone mój na forum to Misiu na hamachi to MisiuRider...

... :)

:P według mnie to dobry pomysł, tylko to by musiało przejść prawie u wszystkich bo inaczej to nie ma sensu.

Druga sprawa firewalla nie trza wyłączać, wystarczy pozwolić behawiorowi na połączenie z naszym systemem :) i wszystko, ... i tylko te którym pozwolimy będą miały dostęp, a reszte dalej blokuje :)

Nie ma sensu kombinowac z jakims sieciami wirtualnymi bo i tak za czesto tutaj sie nie sciaga roznych plikow a poztym zeby skorzystac z tego o czym pisal misiu to ktos od kogo chcemy ciagnac musi miec wlaczonego kompa i ten program i do tego kazdy sciagajacy zawala mu lacze (a jak wiadomo szybkosc w gore zawsze jest duzo mniejsza niz w dol). Poczekajcie jak Astatre wrzuci na rapishare albo komus sie uda sciagnac i na inny serwer wrzucic.

na dobrą sprawe to Astare- nie skoprresowała(ś) tego tak dobrze jak mozna to zrobić

Ja dla testu upakowałem ten filmik to wyszło mi 10-15MB (zamiat 70) i to z tymi nocnymi spiewami-

Jakby je pominać bo w zasadzie niewiele tam widac- łatwiej zrobic z tego mp3 :)

To reszta( czyli cały filmik - by zajął 5-10MB - tyle to mozna na mejla wrzucić- Wtedy to nawet na swój serwer mógłbym wciepnąć- Jak Ci pasuje taki układ moge tak zrobić.

Pozdrawiam nieustannie.

P

Oczywiście, że można było skompresować bardziej... ale ja lubię najlepszą jakość :)

...cos mi sie wydaje ze raczej chodzi o metode... kompresji (wybor kodera)... bo wiesz ten windowsowy... to raczej ssie... :-)... a taki xvid... jak najbardziej daje rade...

...a filmiki... obydwa git! :) ...choc jednak bardziej... podchodzi mi ten Astarte... ale to juz kwestia gustu... a ja ponoc... takowy mam zje*any :P

pozdr,

w

Jak tylko rapid share będzie możliwy to wrzucę tam filma :) , a jak na razie:

http://rapidshare.de/

Unfortunately all drives of RapidShare.de are full right now.

pzdr @starte

rapid.de jest już od paru dni tal zarzucony :) więc może wrzuć to na http://www.rapidshare.com i po bólu. Prędkośc może nie taka jak na .DE ale daje radę ściągać. Obejscie Megaupload jest awykonalne (powód poniżej).

Co do wirtualnej sieci i udostępniania to w moim przypadku (a może i u kogoś) nie wchodzi w rachubę. Komp w pracy jest zablokowany i jakieś zmiany ustawień nie wchodzą w rachubę.

Ja tez i rapida i z megaupload sciagam bez problemu i co najwazniejsze szybko.

Ten od astarte sciaglem w niecale 2minuty a ob baniaka chyba w 6 nie pamietam.

Takze to czy da sie sciagac czy nie zalezy od rodzaju łącza i od przeglądarki.

Ja mam firefoksa i nie narzekam.