pierwoszow Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Czy ktoś zna normę zużycia zużycia oleju w silniku w hondzie shadow 1100 rocznik 2000.A może w ogóle nie powinien brać oleju.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Nie wiem co ma wnosić ten post ? Napisz jaki masz problem, czy bierze dany egzemplarz bierze olej itp. Teoretycznie nie nie powinnien brać wcale. A praktyka ... no cóż. Przebieg i wiek robią swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 15 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Nie wiem co ma wnosić ten post ? Napisz jaki masz problem, czy bierze dany egzemplarz bierze olej itp. Teoretycznie nie nie powinnien brać wcale. A praktyka ... no cóż. Przebieg i wiek robią swoje.Na 1000 km silnik trochę bierze olej.Czy to jest normalne?.Niektóre silniki maja ustaloną normę zużycia oleju .Czy honda przewiduje takie zużycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Zazwyczaj takie normy, to ochrona interesów producenta. Np. niektóre silniki Opla żłopią olej, nawet jak są nowe. Producent natychmiast wprowadził "normę" by nie mieć problemów z gwaracją. Dobry silnik nie bierze oleju. Moje śmieszne Daewoo Espero ma 160 tys. km i nie bierze nic od wymiany do wymiany. Napisz ile łyka Twój silnik na 1000 km, to Ci powiem, czy to duzo, czy nie. Hondy znane są z tego, że nie biorą oleju (np. moja VFR ponad 60 tys na liczniku i po ponad 5000 km nadaljest maksimum). Inne, szczególnie przy pałowaniu tak. Ale odróżniajmy 0,2 l na 1000, co jest akceptowalne od 3 l na 1000 z czym się też spotkałem :-). Jakieś inne widoczne objawy ? Dymienie z wydechu? Pod obciażeniem, czy po puszczaniu gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 16 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Zazwyczaj takie normy, to ochrona interesów producenta. Np. niektóre silniki Opla żłopią olej, nawet jak są nowe. Producent natychmiast wprowadził "normę" by nie mieć problemów z gwaracją. Dobry silnik nie bierze oleju. Moje śmieszne Daewoo Espero ma 160 tys. km i nie bierze nic od wymiany do wymiany. Napisz ile łyka Twój silnik na 1000 km, to Ci powiem, czy to duzo, czy nie. Hondy znane są z tego, że nie biorą oleju (np. moja VFR ponad 60 tys na liczniku i po ponad 5000 km nadaljest maksimum). Inne, szczególnie przy pałowaniu tak. Ale odróżniajmy 0,2 l na 1000, co jest akceptowalne od 3 l na 1000 z czym się też spotkałem :-). Jakieś inne widoczne objawy ? Dymienie z wydechu? Pod obciażeniem, czy po puszczaniu gazu.Dzięki za informację.Mój silnik bierze jakieś dwie setki na 1000 km.Myślę że nie jest z nim aż tak żle.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi