azyl Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Przedewszystkim witam wszystkich.To jest mój pierwszy post.Mam 19 lat mam prawie rok prawko na B i zainteresowalem sie kupnem motycykla jako tani transport i jednoczesnie przyjemnosc(mialem juz motorynke :smile: ).Co prawda najpierw interesowaly mnie simsony.Potem cos wiecej dowiedzalem sie na ten temat to zaczolem doceniac jakies 80/50 .Konkretniej tania Yamaha rd80.Jednak wada tych japoncow (wybajerowanych bo 6 biegow obrotmierze dozowniki chlodzenie ciecza itp) jest dosc wysokie koszta napraw drobnych jak i pozadnych.CO prawda idzie tanio czesci kupic na allegro ale to nie to samo co czesc do mz w prawie kazdym sklepie.Przemysalalem sprawe i stwierdzilem ze juz taniej bedzie sobie zrobic prawko A i kupic mz .Wiadom prawko jest na lata.I tu sie zaczyna problem.Niestety nie zrobilem sobie A wraz z B :icon_mrgreen: co by mnie duzo mniej kosztowalo.Jednak doszedlem do wniosku ze musze je sobie zrobic.PRAwko B+A oscyluje w granicach 300-400.A same A kosztuje 600-700zl.I teraz mam pytanie.CZy mial moze ktos robione tak prawko iz uzgodnil z gosciem sprawe ze nie bedzie robil zadnych kursow(to znaczy bez jadz i testow) i tylko sam dokument ze sie przeszlo kurs.BO przeciez jak sie ma B to jazde po miescie motorem szlo by opanowac a te manewry bym sie nauczyl.MAm dostep do duzego motoru wiec nie byl by to problem .Mam nadzieje ze w zlym dziale tego nie niapsiałem.Pozdrawiam Edytowane 14 Października 2006 przez azyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Predzej mozna zalatwic sobie sama jazde po miescie bez testow ... bo te same przepisy a jezdzi sie inaczej wiec po znajomosci mozesz zrobic prawko z sama jazda bez testow za okolo 400-500 zlSam bylem ciekaw bo to kosztuje zbyt duzo a przydalo by sie a1 i jakas 125 np dt 125 :icon_mrgreen:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 .PRAwko B+A oscyluje w granicach 300-400. eee albo czegoś nie skumałem :icon_mrgreen: ale chyba przed tymi liczbami to 1 zapomniałeś dopisać :smile: co do kursu to nie kombinuj teorie to trzeba i Ci nikt nie puści... jazdę to może jak koleś zobaczy że jeździsz super( e pewnie nie jeździsz skoro miałeś tylko motorynkę) .....( ja tak miałem że tyko 5h wyjeździłem ale i tak czekałem bo max dziennie chyba po 3 h i to wszystko w papierach musi się zgadzać czyli nawet jak Kolo by Ci te godziny wpisywał to nie może więcej jak 3 na dzień ) ale po co kombinować ten kurs cały w 3tyg zrobisz i po sprawie a po za tym jak płacisz za kurs to czemu sobie za darmochę nie pojeździć kurs zawsze sie przyda ja w tamtym roku robiłem A a w tym dopiero B i przepisy dobrze jest sobie utrwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 15 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Mi nie zalezy na czasie tylko na kasie :banghead: ."PRAwko B+A oscyluje w granicach 300-400".JA mialem tu na mysli ze jezeli robisz A+B to za same A tyle placisz.MI bardziej by chodzilo o to czy szlo by sobie zrobic kurs A ,samo A do 400zł.Odrazu mowie ze mi na czasie nie zalezy.Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi