panas Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Witm!!! Mam w mjej R6 wyłamany zamek od wlewu, czy poradzi mi ktoś gdzie moge dostać nowy zamek i w ogole jak zabrać się do wymiany!!! Ile taka "impreza" jak zakup nowego zamka może kosztować!? :icon_mrgreen: Gdzie kupić taki zamek itd. Edytowane 14 Października 2006 przez panas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Poszukaj na Allegro. Całkiem niedawno zetknąłem się z taką aukcją. Wystawione były do różnych motocykli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panas Opublikowano 14 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Poszukaj na Allegro. Całkiem niedawno zetknąłem się z taką aukcją. Wystawione były do różnych motocykli. Dzięki za cynk... zabieram sie za sprawdzanie tego tropu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Witm!!! Mam w mjej R6 wyłamany zamek od wlewu, czy poradzi mi ktoś gdzie moge dostać nowy zamek i w ogole jak zabrać się do wymiany!!! Ile taka "impreza" jak zakup nowego zamka może kosztować!? :smile: Gdzie kupić taki zamek itd. a tak się zapytam sprawdzałeś dokładnie pochodzenie tego twojego gruza :smile: bo rocznik piszesz, że masz '00 a w tym roczniku z tego co mi się wydaje nie było jeszcze led-ów z tyłu a malowanie też masz chyba z rocznika '01 a do tego ten wyłamany zamek we wlewie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panas Opublikowano 14 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) a tak się zapytam sprawdzałeś dokładnie pochodzenie tego twojego gruza :smile: bo rocznik piszesz, że masz '00 a w tym roczniku z tego co mi się wydaje nie było jeszcze led-ów z tyłu a malowanie też masz chyba z rocznika '01 a do tego ten wyłamany zamek we wlewie :icon_mrgreen: Sprawdzałem pochdzenie tego moto i poznałem jego historie, wszystkie papiery są ok itd. itp.!!! A co do ledów i malowania to lifting chyba nie jest zabroniony... :smile: Czym Twoim zdaniem powinienem się dokładniej zaitresować, i na co zwrócić uwagę... co może być nie tak?! Moto był przyprowadzony z Angli a w Polsce odsprzedany, nie był jeszcze rejestrowany w kraju, moto prowadzi się naprawdę spoko zarówno w trakcie jazdy rekreacyjnej jak i przy nieco większych prędkościach... reszta chyba to już formalność!? :smile: Pisz na PW!! Edytowane 14 Października 2006 przez panas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekl Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 wyjmij cala "klapke" wlewu paliwa.rozkrec i wyjmij sam bebenek.najprawdopodobniej masz wylamane blaszki w bebenku.oddajesz bebenek razem z kluczykiem do jakiegos slusarza i za grosze dorabia ci uszkodzone blaszki pod kluczyk. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panas Opublikowano 15 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Takie to proste...?? :icon_mrgreen: To musze poszukać jakiegoś dobrego ślusarza!!! Pozdro Edytowane 15 Października 2006 przez panas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Z tym mechanikiem nie jest tak prosto. Jeśli zamek był wyłamywany "na śiłę", to na pewno będą połamane zapadki lub nawet będzie ich brakować. A zamek z np 1 sprawną zapadką to żaden zamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panas Opublikowano 15 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Z tym mechanikiem nie jest tak prosto. Jeśli zamek był wyłamywany "na śiłę", to na pewno będą połamane zapadki lub nawet będzie ich brakować. A zamek z np 1 sprawną zapadką to żaden zamek. Z tego co widać po tym zamku i po tym co mówił mi poprzedni właściciel to po prostu kluczyk sie w nim złamał (nie wiem jak on to robił?!) od tamtego czasu wlew był otwierany śrubokrętem... i ogólnie jest zniszczony dlatego będe chyba potrzebował nowego zamka!!! :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi