panas Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Witam!!! Niedawno kupiłem Yamahę R6, i mam takie pytanko do posiadaczy tego motocykla lub do bardziej obcykanych!!! Co to jest za pojemniczek (zbiorniczek) umieszczony z lewej strony motocykla pod owiewką boczna u dołu...!? Umieszczony jest on tuż na przeciwko "dźwigni" zmiany biegów... :flesje: Proszę napiszcie mi jakim płynem należy go uzupełnić?! Przypuszczam że jest to zbiorniczek na płyn do chłodnicy ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo że sie myle... to jest mój pierwszy motocykl chłodzony ciecza więc pewnie będe miał dużo pytń!!! :flesje: Pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Jak dla mnie to zbiorniczek wyrownawczy plynu chlodniczego :flesje: PODZRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Dobrze zaczaiłeś, że jest to zbiorniczek wyrównawczy na płyn chłodniczy. Masz tam narysowaną kreskę do której powinien być poziom płynu ( prawie przy samym dnie ). Przed przymrozkami lub jeżeli jest go za mało najlepiej wymień na nowy, bo nie wiadomo co było zalane. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Dobrze zaczaiłeś, że jest to zbiorniczek wyrównawczy na płyn chłodniczy. Masz tam narysowaną kreskę do której powinien być poziom płynu ( prawie przy samym dnie ). Przed przymrozkami lub jeżeli jest go za mało najlepiej wymień na nowy, bo nie wiadomo co było zalane. Pzdr.Dopisuję się do tego :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panas Opublikowano 14 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 ... Przed przymrozkami lub jeżeli jest go za mało najlepiej wymień na nowy, bo nie wiadomo co było zalane. Podpowie mi ktoś jak go wymienić?! Czy mam spuścić cały płyn z chłodnicy czy po prostu uzupełnić stary płyn jakimkolwiek płynem do chłodnic aluminiowych?! :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Podpowie mi ktoś jak go wymienić?! Czy mam spuścić cały płyn z chłodnicy czy po prostu uzupełnić stary płyn jakimkolwiek płynem do chłodnic aluminiowych?! :icon_mrgreen:dpkladnie jak piszesz najlepiej spuscic caly i zalac nowym swiezym i pewnym :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldi Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 a spuscisz plyn przez srubke,ktora jest przy pompie wodnej(z podkladka miedziana) a pompa jest z prawej na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panas Opublikowano 15 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Dzięki za porady... napiszcie mi jeszcze jaki najlepiej płyn zalać!? Czy są osobne płyny do chłodnic motocyklowych czy płyny chłodnicowe są uniwersalne zarówno do aut jak i motocykli?? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panas Opublikowano 15 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) :banghead: Edytowane 15 Października 2006 przez panas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boby Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 taka mała rada przy wymianie płynu jak bedziesz zalewał nowym to po napełnieniu odpal na chwile moto żeby zassało płyn i sprawdz czy nie trzeba uzupełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi