SuleY Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 właśnie silnik jest rozgrzany a zachowuje się jakby był zimny. Oczywiście nie do końca bo po tym króciutkim zamuleniu kręci się normalnie. Zjawisko powtarza się cały czas gdy zatrzymam moto i chwilę pochodzi na niskich obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy M. Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 właśnie silnik jest rozgrzany a zachowuje się jakby był zimny. Oczywiście nie do końca bo po tym króciutkim zamuleniu kręci się normalnie. Zjawisko powtarza się cały czas gdy zatrzymam moto i chwilę pochodzi na niskich obrotach Zmieniałeś świecę ? Wydaje mi się że nadal kuleje u Ciebie regulacja gaźnika. Daj znać czy kompresja się poprawiła po 200 km ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 wydaje mi się że się poprawiła (przejechałem już około 380km), aczkolwiek jeszcze nie chce jechać powyżej 120, 130 km/h, obroty na ostatnich biegach sięgają 7,8 tys. i więcej nie chcą tak jakby silnik był za słaby. Ogólnie na pewno ma lepszego kopa niż miała po tych 100km. Niedługo zmieniam olej na półsyntetyk 1:50 i zobaczymy jak będzie chodził. Przypominam że używałem mineralnego 1:40 i metody "szybkiego" docieranie. Kurdę nie wiem czy nie za szybko i za gwałtownie mu dawałem na początku. Jeśli chodzi o zawiechy to wracają tylko czasami, bo gaźnik ustawiłem lepiej (śrubki mi się na początku pomieszały bo każdy mówił inaczej, to rozebrałem gaźnik i sam się przekonałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi