kover Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Witam Mam pytanie jakie klocki hamulcowe polecacie (jakie wy macie/mieliscie i byliście zadowoleni). Musz wymienic klocki w swojej TSce na tyle i nie za bardzo wiem co kupic. Wiem, że temat był wałkowany wile razy na forum jednak nigdzie nie znalazłem nic o klockach EBC które sa prawie wszędzie :) (np. http://www.olekmotocykle.pl/ czy http://sklep.larsson.pl ), zastanawie mnie ta niska cena. Co o nich sądzicie ?? Z tego co udało mi się wyczytać o reszcie klocków to:- najlepiej NISSINki,- mogą byc Ferrodo,- a reszta to piszczące g....- a i jescze goldfren (czy jakoś tak) ponoc nienajgorsze ?Czy może coś źle zrozumiałem. Co polecacie do amatorskiej jazdy po lesie ? Jak na razie najbardzie jestem zdecydowany na NISSINy bo to w końcu hamulce :) Aha przepraszam, że zamieszczam to w dziale "Enduro", jednak mam mieszane uczucia co do innych działów po tym jak ostatnio w kategorii "Co, jak i gdzie kupić - odzież, części, akcesoria" zamiesciłem temat o filtrze powietrza, który nie cieszył sie zbytnią popularnoscią :) ... A przecież w końcu dział ten nie jest najgorszy, bo w którym dziale moge sie dowiedzieć wiecej o hamowaniu w błocie niż w tu :D Z góry dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 bierz goldfreny nibieskie(twarde) i jeździj , jeździłem też na klockach brembo, lukas i newfren. 1.newfren2.goldfren3.brembo4.lukas Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kover Opublikowano 10 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 bierz goldfreny nibieskie(twarde) i jeździj , jeździłem też na klockach brembo, lukas i newfren. 1.newfren2.goldfren3.brembo4.lukas Szczerze mówiąć przestraszyłem się słowa "twarde". A co na tą twardość tarcze ?? Przepraszam za takie lamerskie pytania ale jestem na prawde początkujący :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Ja w DTce mialem klocki EBC ladne czerwoniutkie :) Cena cos kolo 60zl byla. Co do ich zdzierania sie to trudno mi jest powiedziec bo moto sprzedalem. Nie spotkalem sie jednak z objawami piszczenia zacierania itp :) Dla mnie byly OK. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszEnduroboyz Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 ja z ferrodo byłem nie zadowolony szybko mi sie skonczyły i lipnie hamowały własnie były twarde puzniej kupiłem o ile dobrze pamietam goldfren i były dobre miałem je w Yamasze ktora jezdziłem wczesniej:) Teraz do Huski kupiłem EBC tylko wezmy pod uwage ze ta firma robi rozne klocki gatunkowo i cenowo moze i te najtansze sa nie najleprze ale ja kupiłem wzmacniane 100zł i są ekstra:) Co do tej TWARDOSCI to zalezy kto gdzie jezdzi moim zdaniem bez sensu jest kupowac twarde klocki jezdzac tylko w terenie co z tego ze dłuzej beda jak gorzej hamuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 podłącze sie do tematu i zapytam czy te klocki http://sklep.mieloch.pl/index.php?cPath=46...096cf2f7ac360ee sa warte tych 30 zl do kmx-a , czy to konkretny szajs i lepiej kupic jakies lepsze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Ja o firmie RMS nie slyszalem... :/ I cena 30zl to raczej za malo chociaz mozesz zaryzykowac :) POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kover Opublikowano 10 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 (edytowane) Co myślicie o tych klockach i cenach ?? :http://sklep.scigacz.pl/advanced_search_re...=fdb659&x=0&y=0http://sklep.scigacz.pl/klocki-hamulcowe-n...7gs-p-6029.html Coś nikt nie wypowiada sie o NISSINach :) czyżby tak mało osób na nich jeździło ?? Kurcze szkoda, że mieszkam na takim wypizdó*ku bo tak to bym poszedł do serwisu lub jakiegos sklepu z częsciami do moto i kazałby sobie dobrac odpowiedni model, a tak to wiem tylko jaki model mi pasuje w przypadku NISSINów i FERRODO i dlatego szczególnie zależy mi na opini o tych klockach..... Po poscie MateuszEnduroboyz zaczynaja mnie ciekawic jeszcze te EBC :) Edytowane 10 Października 2006 przez kover Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 moim zdaniem bez sensu jest kupowac twarde klocki jezdzac tylko w terenie co z tego ze dłuzej beda jak gorzej hamuja. w terenie akurat wydajność hamulców jest aż zaduża :) a po to twardy klocek że jak wjedzież w błoto to masz jeszcze czym hamować, na miękkich 3 wypady w błoto i po klockach Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 czyli co goldfreny daja rade ?? uzywam, ferodo platinum ale szybko sie koncza, srednia zywotnosc to 2 miesiace przy dosc czestej jezdzie. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motard Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Najlepsze sa oryginalnetylko drogie jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kover Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Witam Ja na tył kupiłem właśnie GOLDfren'y ceramic carbon. Jedyne co mogę o nich powiedzieć to że hamulec może nie jest jakiś rewelacyjny jak na moich poprzednich klockach (chyba jakieś nissiny miałem o ile dobrze pamiętam) ale u mnie i tak jest za dobry (nie wiem jak będzie to wyglądać w tak ciężkim sprzęcie jak KLR 650 ...) ale o jakimś szybkim zużyciu też nie ma mowy. Zrobiłem na nich jakieś 500/600 km i i jeszcze hamują :cool: Na początku się strasznie dziwnie zachowywały, hamulec miał 2 pozycje albo koło stało albo jechało ale to chyba normalne zjawisko przy docieraniu klocków (?) później wszystko było w miare ok. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ja szczerze polecam EBC złote w mojej yz caly sezon przejezdilem na 1kpl a jezdze 2razy w tygodniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 w KLR i tak mam spowalniacz :D mam nadzieje ze na goldfrenach jakos sie jeszcze nie pogorszy, bo wtedy zostane prawie bez hamulcow Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 kupilem klocki z goldfrena i jestem zadowolony :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi