aina Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Mam dylemat bo mam tylko 150cm wzrostu a zawsze marzyłam o jezdzie na scigaczu ale boje sie że nie dosięgne co wy o tym sadzicie prosze o posty dziekuje i pozdrawiam wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 scigacze z reguły nie są wysokie wiec o wzrost bym sie az tak nie martwił ale jesli chodzi o mase motocykla to pewnie bedzie problem z manewrowaniem itp. a o jaki dokładnie model ci chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Czesc aina,Jak wyżej napisane, jeśli jesteś drobnej bydowy to możesz mieć kłopot z utrzymaniem bestyjki... Moja kuzynka wazy 50 kilka kilo i ma ok 165 wzrostu, ma schadow 600 - siedzenie nad ziemią- i czasami widzę jak się meczy przy manewrach na parkingu, a ile razy go nie utrzymała...Pozdrawiam i służe radą... :) Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 10 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 scigacze z reguły nie są wysokie wiec o wzrost bym sie az tak nie martwił ale jesli chodzi o mase motocykla to pewnie bedzie problem z manewrowaniem itp. a o jaki dokładnie model ci chodzi?? Wiesz co najchętniej to Kawasaki 1400 zzr ale suzuki suzyki 750 mi wystarczy bo wiemm ze suzuki robi najnirzsze zawieszenie :) z manewrem w sensie dosiegniecia do manete jest okej ale najgorsze sa nogi jechalam na cbr 900 fireblade i do manetek spokojnie ale z ngami był pewien problem bo nawet jest dosiegne jedna nogą , to zostaje jeszcze problem odnosnie masy motoru przeciez pupilki warza prawie 200 kg :buttrock: ze je tak okresle :biggrin: A tak wogle to jesli chodzi o motory to najbardziej sie bałam ze sie pogubie przy biegach ale okazało sie ze jestem chyba pojetna uczennicą wi nie mam problrmów tylko ten głupi wzrost zawadza :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość centymetr_sześcienny Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 O ile się nie mylę motocykl można spokojnie obniżyć.Chcesz jeździć na zzr 1400? Musisz być BARDZO ambitna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Jesli rzeczywiscie masz 18 to podobno rosnie sie do 21 roku zycia :) wiec moze jeszcze troche podrosniesz :buttrock:, ewentualnie buty na grubej podeszwie :biggrin: Pozdro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzeł Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 masz jakieś doświadczenie w jeździe na motocyklu? Tak pytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 10 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 jezdziłam ale puki nie zdam na legalu na prawko to dalam sobie siana tylko na zarejstrowanych motorach jezdze na 50 a w rzeczywistosci ma 80 . ale obawiam sie ze to faceci rosną do 21 roku zycia :crossy: a ta podeszfa musiałaby miec jakieś 20 cm :biggrin: :biggrin: :) O ile się nie mylę motocykl można spokojnie obniżyć.Chcesz jeździć na zzr 1400? Musisz być BARDZO ambitna :buttrock: Staram sie ale jak narazie to bede sie bardziej obywala na rebelu a kidys mam nadzieje ze ede miała kawasaki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy011 Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Wiesz co najchętniej to Kawasaki 1400 zzr ale suzuki suzyki 750 mi wystarczy bo wiemm ze suzuki robi najnirzsze zawieszenie :) z manewrem w sensie dosiegniecia do manete jest okej ale najgorsze sa nogi jechalam na cbr 900 fireblade i do manetek spokojnie ale z ngami był pewien problem bo nawet jest dosiegne jedna nogą , to zostaje jeszcze problem odnosnie masy motoru przeciez pupilki warza prawie 200 kg :buttrock: ze je tak okresle :biggrin: A tak wogle to jesli chodzi o motory to najbardziej sie bałam ze sie pogubie przy biegach ale okazało sie ze jestem chyba pojetna uczennicą wi nie mam problrmów tylko ten głupi wzrost zawadza :biggrin:I wszystko jasne gratuluję wyboru 1400 zzr .... JA mam 190 wzrostu i ponad 100kg... ale bym się bał wejsc na jakikolwiek z tych wyminionych motocykli....ale to juz twój wybór... w dodatku jakbym wczesniej śmigał 50 czy 80 .... Stracha miałem i mam jak smigam 750 60 konna.... Ale najwidoczniej jestem ,, strachliwy" ...Kwestia podejscia ..... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Kawa 1400? Dziewczyno pomału :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 10 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Kawa 1400? Dziewczyno pomału :) Wiem wiem dlatego ja sobie postanowiłam ze przez wszystkie pojemnosci przejde zeby sie wprawic :biggrin: i nauczyc dobrze jezdzic a nie zeby sie zabic na pierwszym lepszym zakrecie :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość centymetr_sześcienny Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 (edytowane) sorry za offtopick aina, ale jak wypadają koszty utrzymania rebelki :) ? Rozumiem Cię. Jak ja zobaczyłem zzr1400 to płakałem... :buttrock: Edytowane 10 Października 2006 przez centymetr_sześcienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 10 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 I wszystko jasne gratuluję wyboru 1400 zzr .... JA mam 190 wzrostu i ponad 100kg... ale bym się bał wejsc na jakikolwiek z tych wyminionych motocykli....ale to juz twój wybór... w dodatku jakbym wczesniej śmigał 50 czy 80 .... Stracha miałem i mam jak smigam 750 60 konna.... Ale najwidoczniej jestem ,, strachliwy" ...Kwestia podejscia ..... Powodzenia Ja absolutnie nie mowie tutaj dlatego ze chce sie popisywac i nie jestes strachliwy tylko poprostu mi sie ten motor podoba jestem osoba która lubi ryzyko i wyzwania dlatego chciałabym kiedys wsiasc na ten motor ale dopiero jak sie bede juz umiala jezdzic i sama stwierdze ze jestem na tyle obyta ze moge sie na nim sprubowac pozdrawiam :biggrin: sorry za offtopick aina, ale jak wypadają koszty utrzymania rebelki :) ? co 3000 km przeglad w serwisie i wymiana olejów i płynów ewentualnie nasmarowanie łancucha :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Wiem wiem dlatego ja sobie postanowiłam ze przez wszystkie pojemnosci przejde zeby sie wprawic :biggrin: i nauczyc dobrze jezdzic a nie zeby sie zabic na pierwszym lepszym zakrecie :buttrock:juz lepiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 10 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 juz lepiej :biggrin:Heh... :buttrock: zawsze marzyłam o jezdzie zeby robic rózne ewolucje idp ale wiem ze na to potrzeba duzo czasu cierpliwosci i kasy na serwisy hehehe :biggrin: :) ale ja do motorów zawwsze bede cierpliwa i nigdy z nich nie zrezygnuje :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi