polo5555 Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Posiadam skuter Kymco Zx 50 z cylindrem 70cm + Tecnigas next R . Chciałbym założyc jakiś tłumik typowo pod 70cm . Niestety dedykowanego do Kymco nie ma dostępnych .Czy jest mozliwośc zaadoptowania od innego modelu, foto mojego http://img147.imageshack.us/my.php?image=nextrux9.jpg . jaki model ma najbardziej zblizone kolanko . Na czym polega taka przeróbka czy przespawanie kolanka i uchwytów było by mozliwe w zakładzie który zajmuje sie montazem tłumików samochodowych. . Co z osiagami czy tłumiki maja jakies typowe wymiary komór pod dany model ? Może ktos z was przerabiał i podzieli sie opiniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Ale co chcesz przerobić?Tłumik czy dyfuzor?Jedyne co Ci może polepszyć osiągi to dyfuzor.A słyszałeś kiedyś o spawaniu?Przecież mocowania możesz wziąć ze starego dyfuzora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Mnie sie zdaje ze niepotrzebnie chcesz sie bawic w te wydechy :buttrock: W skuterku duzo ci nie da mocy a ten twoj wydaje sie zdrowiutki :) POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 nie będzie dużej różnicy nawet jeśli zamontujesz inny tłumik z uwagi na toi że ten jest niezły, jedyne co ja bym przerobił to mocowanie wydechu w cylindrze, i zastąpienie go drubszą rurką, jedynie to może pomuc. nie zmieniaj tłumika, bo koszty są wielkie a rezultaty mizernepzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi